GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Eylül 2016 Perşembe 13:11

CHP İzmir Gençlik Kolları’nda deprem: 10 istifa kararı!

10 yönetici Başkan Sarıküse’ye bayrak açarak istifa karar aldı. Sarıküse iddiaları kesin bir dille reddetti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Gençlik İl Gençlik Kolları'nda istifa krizi yaşandı. 

Mert Akkale, Berkan Gürboğa, Efe Uygur, Ezgi Alkılıçgil, Cem Uluğ, Emine Yağmur Canerler, Mehmet Emre Morsünbül, Seyit Ali Fırat, Aylin Çıbıklar yönetim kurulundaki görevlerini bırakma kararı aldı.

İstifalara Başkan Sinan Sarıküse'nin örgütte birliği sağlayamadığı ve Yönetici Görkem Şeker'e verdiği talimatla il yöneticileri ve ilçe başkanlarını tehdit ettiği iddiası sebep gösterildi.

10 KİŞİ KARAR VEREMEZ!
Kendisine istifalarla ilgili resmi bir belge gelmediğini belirten Sarıküse, iddiaları kesin bir dille reddetti.

Sarıküse, "Kendileri bilir. Kararlarına saygı duyuyorum. Birliği beraberliği sağlayıp sağlayamadığın kararını örgüt verir, 10 kişi veremez. Talimat iddiasını da reddediyorum. Ben başkan olarak tabiki birilerini görevlendiririm ama emir, talimat gibi bir şey olabilir mi? İddialarını ispatlasınlar bu partinin disiplin kurulu zaten gerekeni yapar" dedi. 

PARTİ KULİSLERİ HAREKETLİ
Öte yandan gençlik kollarında uzun süredir Sarıküse'ye karşı bir muhalefetin olduğu ve istifaların altında yatan gizli sebebin bu hareket olduğu belirtildi. 

BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİ SARIKÜSE'YE YARAMIYOR
Sarıküse ilk döneminde Ali Engin'in il başkanlığını milletvekili adaylığından dolayı bırakmasının ardından aniden il gençlik kolları başkanlığı görevinden istifa etmiş milletvekilliğine aday olmuştu.  

Sarıküse'nin bu beklenmeyen adaylığının altında yatan sebebin göreve gelen yeni İl Başkanı Bedri Serter'in ilerleyen dönemde Sarıküse'yi zaten görevden alacağını biliyor olması iddia edilmişti. 

Şimdi de Alaattin Yüksel'in il başkanlığından istifası sonrasında gençlik kollarında yaşanan kriz kafalarda soru işareti yarattı. 

Yeni Başkan Asuman Ali Güven'in gençlik kollarında yaşanan kriz sonrası vereceği tepki merak konusu oldu.