GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
16 Ocak 2016 Cumartesi 12:22

Altay 102 yaşında!

Altay’ın kuruluşunun 102'nci yıl dönümü kutlamaları, bu sabah Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Törene Başkan Cihangir Marmara ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Yüksek Divan Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge ile eski başkanlardan Erdinç Altınyeleklioğlu, Ahmet Taşpınar, altyapı sporcuları ve taraftarlar katıldı. Altaylılar, törenin ardından toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

16 Ocak 1914'te kurulan Altay'ın ilklerin kulübü olduğunu ifade eden Başkan Marmara, "Bünyesinden Göztepe ve Altınordu'yu çıkaran, UEFA Kupası'nda ilk kez mücadele eden, ilk deplasmana giden, ilk bisiklet takımını kuran Altay, Türkiye Kupası'nda 7 kez final oynayıp kupayı 2 kez müzesine götürmüştür. Armasında İzmir yazan kulübümüz bu yüzden Büyük Altay ismi ile anılır" dedi.

MEŞALE ŞOV
16 Ocak 1914'te kurulan siyah-beyazlıların yeni yaşını kutlamak için bir araya gelen taraftarlar meşale şova imza attı. Altay 1914 Taraftarlar Derneği'nin organize ettiği kutlamalarda Alsancak Limanı önünde bir araya gelen siyah-beyazlılar, toplu şekilde Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinden Gündoğdu Meydanı'na akın etti. Zaman zaman etkisini gösteren yağmura rağmen coşkusunu kaybetmeyen yaklaşık 3 bin Altaylı, kulübün kuruluş yılı 1914'e ithafen saat 19.14'te yaktıkları meşaleler ve havai fişeklerle renkli görüntüler oluşturdu. Siyah-beyazlılar geceyi, 'Büyük Altay' tezahüratlarıyla noktaladı. (dha)