GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
16 Ocak 2016 Cumartesi 12:22

Buca-Amed maçına taraftar yasağı

İzmir İl Spor Güvenlik Kurulu, Spor Toto 2. Lig'de yarın Yeni Buca Stadı'nda oynanacak karşılaşmaya misafir takım taraftarlarının alınmamasını kararlaştırdı.

İZMİR - İzmir İl Spor Güvenlik Kurulu, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta yarın oynanacak Bucaspor-Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında misafir takım taraftarlarının stada alınmamasını kararlaştırdı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenlik Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, iki takım arasında ligin ilk yarısında Diyarbakır'da oynanan müsabakada saha olaylarının çıktığı anımsatılarak, yarınki maçta herhangi bir can ve mal kaybına sebebiyet verilmemesi için bazı kararlar alındığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Her iki takım taraftarlarının sosyal medyada yapmış oldukları siyasi paylaşımlar göz önünde bulundurularak, yaşanabilecek herhangi bir can ve mal kaybına sebebiyet vermemek için futbol müsabakasına misafir seyirci alınmaması, misafir takım taraftarlarının ilimize girişlerine izin verilmemesi, ilimizden, çevre il ve ilçelerden gelmesi muhtemel misafir takım taraftarlarının stat çevresinde oluşturulacak kapama noktalarından geçişine müsabaka süresince izin verilmeyeceği ile ilgili kararlar 14 Ocak 2016'da toplanan İl Spor Güvenliği Toplantı Kurulu kararı ile alınmıştır."