GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Mart 2016 Cuma 16:28

Alsancak’ta ‘valiz’ paniği!

İzmir’in Alsancak semtinde, kaldırım üzerinde unutulan valiz, içerisinde bomba olabileceği ihtimaline karşı fünyeyle kontrollü olarak patlatılacağı sırada son anda gelen sahibi tarafından alındı. Unutulan valiz yüzünden, kısa süreli heyecanın yanı sıra trafikte de yoğunluk yaşandı.

Kentin en yoğun bölgelerinden birisi durumundaki Alsancak Hocazade Cami yanındaki kaldırımda unutulan valizden şüphelenen vatandaşlar polise haber verdi. Bölgeye gelen polis, valizin sahibinin çıkmaması üzerine ilk olarak şeritlerle çevre güvenliğini aldı. Valizin bulunduğu alanın yakınında hastane, otobüs durağı ve yoğun yaya trafiği nedeniyle hemen bomba uzmanları çağırıldı.

SAHİBİ POLİSE GELİP VALİZİNİ TESLİM ALDI
Olay yerine gelen bomba uzmanları, hazırlıklarına başladığı sırada, valizi unutan kadın, polislerin yanına geldi. Valizin kendisine ait olduğunu söyledi. Ekiplerin gerekli incelemesinden sonra, bir polis ile kadın, güvenlik şeridinden geçip valizin yanına geldi. Valizin kendisine ait olduğunu burada yakından görüp bir kez daha teyit eden kadın, alıp bölgeden hızla ayrıldı. Kısa süreli heyecana neden olan unutulan valiz nedeniyle, trafikte de yoğunluk yaşandı. (dha)