GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Nisan 2023 Cuma 18:19

Alsancak'ın vitrin projesinde geri sayım... Erdoğan, İzmir'e geliyor!

Alsancak'ın göbeğinde uzun yıllardır atıl durumda kalan Tekel Sigara Fabrikası için başlatılan çalışmalarda sona gelinirken, projenin açılış tarihi belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım sağlayacağı açılış töreni 29 Nisan’da gerçekleştirilecek.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Özelleştirme sürecinin ardından Alsancak'ın göbeğinde uzun yıllardır atıl durumda kalan Tekel Sigara Fabrikası için, 9 Eylül 2021 tarihinde kültür-sanat hayatının kalbinin atacağı bir alana dönüştürülmesi için ilk adım atılmıştı.

İzmir’de çalışmaları devam eden Tekel Fabrikası’nda Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un da sık sık incelemelerde bulunduğu alan için çalışmalarda sona gelindi. Açılış için gün sayılan proje için müjdeyi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda veren AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, projenin açılacağı tarihi açıkladı.

CUMHURBAŞKANI DA KATILACAK
Meclis oturumunda konuşan ve açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirileceğini belirten Yıldız, "İzmir tekel binalarında 17 bin metrekare arsa üzerinde, 20 bin metrekare kapalı alanda, 20 bin kitabın bulunduğu kütüphanesi ile, 150 bin adet dijital arşivi ile kültür sanat anlamında, heykel müzesi ile bir kültür merkezi çalışmamız vardı ve bu tamamlandı. 29 Nisan'da Cumhurbaşkanımızın katılımı ile açıyoruz” diye konuştu.