GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Nisan 2023 Cuma 14:32

Planlama tartışmasında İNGEDER Başkanı Karabulut'tan yorum: Atilla Kaya'nın çabası büyük!

CHP Milletvekili Murat Bakan’ın, İnciraltı mağdurlarının, İnciraltı planlarının hala çıkmamasının sebebini AK Parti Milletvekili Atilla Kaya’ya sormalarını söylemesi üzerine, İNGEDER Başkanı Karabulut’tan açıklama geldi: “Murat Bey, hep bizlerin yanında oldu, kendisine teşekkür ediyoruz. Ancak Atilla Bey de çok ilgilendi, inkar edemeyiz. Önümüzdeki haftalarda çifte bayram yaşayacağımızı ümit ediyoruz.”

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SONSÖZ TV’de İnciraltı planlarına değinmiş, İnciraltı planlarının hala sonuçlanmamasının nedeninin, AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla Kaya’ya sorulması gerektiğini söylemişti. Bakan, “Atilla Bey, planların seçim öncesi çözüleceğini söylemişti ama hala ortada plan yok. İnciraltı mağdurları, Kaya’ya sorsunlar, ne oldu diye… Çözemediler. İnciraltı’nın gereğini, İnciraltılılar yapsın. İnciraltı’nın hesabını Atilla Kaya’dan sorsunlar” ifadelerini kullanmıştı. İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, Murat Bakan’ın bu sözlerine hem teşekkür ederken, Atilla Kaya’nın da İnciraltı ile samimi bir şekilde ilgilendiğini dile getirdi.

MURAT BAKAN DA ATİLLA KAYA DA HEP YANIMIZDA OLDULAR
İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sayın Murat Bakan, İnciraltı’nın planlanması konusunda hep biz toprak sahiplerinin yanında olduk. Bölgeyi yakınen bildiği için tarım vasfını yıllar önce bittiğini en iyi bilenlerdendir. Kendisine bir kere daha teşekkür ediyoruz. İnciraltı planları konusunda elbette gecikmeler yaşadık, yaşıyoruz. Ancak şunu belirtmek isterim ki, AK Parti İzmir Milletvekili Sayın Mahmut Atilla Kaya da bu süreçte İnciraltı’nın sağlık turizmi odaklı planlanarak İzmir’e kazandırılması konusunda büyük çabası oldu. Bunu inkar edemeyiz, nankörlük yapamayız. İnciraltı gerçekten çok iç içe girmiş, yıllardır sorunlu haline gelmiş bürokratik sorunlar yumağı haline gelmiş bir alan. Süreci yakından takip ediyoruz. Kendisine birçok kez sitemlerimizi de ilettik. Bugün geldiğimiz noktada kendisine emekleri için bir kez daha teşekkür ederiz. İnciraltı planlarının önümüzdeki günlerde askıya çıkacağına inanıyor ve Ramazan Bayramını sadece biz toprak sahipleri olarak değil, tüm İzmirliler olarak çifte bayram yaşamayı istiyoruz, umut ediyoruz. Buna inancımız tamdır. İnşallah hükümetimizin, başımızı yere eğdirmeyeceğine, biz İzmirlilere verdikleri sözü tutacaklarına gönülden inanıyoruz. Daha önce söylediğim gibi, İzmir’in düğün yakındır.”