GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Haziran 2023 Salı 10:42

Akşener 81 il başkanı ile buluştu… Masada neler yer aldı?

İYİ Parti’de 81 il başkanı Ankara’da bir araya geldi. Seçim ve seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı toplantıda yerel seçimler için çalışmalara başlanması gerektiğinin talimatı da verildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından Millet İttifakı’nın en büyük ortaklarından olan İYİ Parti’de hareketli süreç yaşanmaya devam ediyor.

İttifak olarak girilen seçimlerde geçmiş dönemlere oranla iyi bir sonuç alan İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener partisinin 81 il başkanı ile Ankara’da bir araya geldi.

NELER KONUŞULDU?
Genel Merkez’den alınan bilgilere göre toplantının ana gündeminde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri yer aldı. Tüm il başkanları ile tek tek görüşen Akşener, toplu yaptığı konuşmada ise seçim sonuçlarını değerlendirdi. Seçim sonuçlarının yanı sıra gelecek yerel seçimler için de yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. Akşener'in il yönetimlerine ‘Genel seçimler geride kaldı, durmadan, yorulmadan yerel seçim hazırlıklarını sürdüreceğiz’ dediği ve il yönetimlerine 'çalışmayı kesmeyin' talimatı verdiği de kulislerde yer aldı.

İL SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
Geçmişte de rutin olarak gerçekleştirilen toplantıların seçim sürecinde yapılamaması nedeniyle il yönetimlerinin mevcut sorunlarını aktardığı ve görüş alışverişinde bulunuldu. Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray’ın partiden istifası sonrası olası istifaların önüne geçilmesi amacıyla teşkilatlar için çalışmaları yapılması gerektiğinin de vurgulandığı iddia edildi.