GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Haziran 2023 Salı 09:36

CHP'li Sertel, 'İzmir yine bakansız' dedi ve ekledi: Hamza Dağ'ı bekledim!

26’ncı ve 27’inci dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel, kabinenin açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulundu. Kabinede İzmir’in temsilinin olmamasına dair değerlendirmelerde bulunan Sertel, “İzmir’in bakanı olması lazımdı, sesini duyurabileceği ve çözümleyeceği. Ben doğrusu Hamza Dağ’ın bakan olabileceğini düşünüyordum” yorumlarını yaptı.

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi 26’ncı ve 27’inci dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sonsöz TV’de Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programda İzmir’in kabinede temsil edilememesi konusu değerlendirildi.

BU SEFER DE BAKAN OLMADIĞI İÇİN İZMİR’E BAKAN OLMAYACAK
Yeni kabinenin açıklanmasının ardından İzmir’den bir simin kabinede yer alamamasını değerlendiren Sertel, “İzmir yine bakansız, İzmir’e bakan yok. Bu sefer de bakan olmadığı için İzmir’e bakan olmayacak. Bekir Pakdemirli İzmirli olmasına rağmen çok iyi bir sınav veremediği için, İzmir’de gerek orman yangınları gerek tarım kesimini çözemediği için apar topar görevden alındı. Affını istedi gitti” dedi.

HAMZA DAĞ BAKAN OLSAYDI İZMİR’E FAYDA SAĞLAR MIYDI? YARAR SAĞLARDI DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Milletvekilliğine gazetecilikten gelen Sertel’e sorulan ‘şu an gazeteci olsaydınız hangi manşeti atardınız’ sorusunu yanıtlayan Sertel, “İzmir’e bakan yok. Çünkü İzmir siyasette üçüncü büyük kent ve çok etkin bir kent, Avrupa’ya açılan pencere. Gerek ticaret yapanların gerek sanayide iş yapanların,  Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener de Sanayi Odası başkanımız Ender Yorgancılar da Borsa Başkanımız Işınsu Kestelli de Türkiye çapında tanınır, bilinir insanlar. İzmir temiz ticaret yapan bir toplum. İzmir vergisini 4 ödeyip geriye 1 alan bir kent ve hakkını alamayan kent statüsünde. O açıdan İzmir’in mutlaka bir hamisi, sahibi olması lazımdı. İzmir’in bakanı olması lazımdı, sesini duyurabileceği ve çözümleyeceği. Ben doğrusu Hamza Dağ’ın bakan olabileceğini düşünüyordum. 3 dönem milletvekili yaptığı gibi Hamza Dağ İzmir’de bilinir, tanınır bir insan. Bakan olsaydı İzmir’e fayda sağlar mıydı? Yarar sağlardı diye düşünüyorum. Siyasi açıdan baktığımda AK Parti’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’i çok sevmediğini biliyordum ama bu seçimde ben bakan olmasını bekliyordum” ifadelerini kullandı.

‘İZMİR GÖZDEN ÇIKARILACAK BİR KENT DEĞİL’
Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ardından kabinede hiç İzmirli bakan olmamasını değerlendiren Sertel, “İzmir nasıl olsa bizim oyumuz düşüyor, İzmir’den pek bir mutlu edici sonuç alamıyoruz diye düşünüyorlar ama doğru değil. İzmir gözden çıkarılacak bir kent değil, belki AK Parti gözden çıkarmış olabilir. İzmir, üçüncü büyük kent, ticaretin, tarımın özellikle organik tarımın başkenti ve sanayide çok ciddi söz sahibi. Bu kentin bütün üretenleri temiz, vergisini ödeyen hiçbir kaçakta bulunmayan temiz sanayiciler, ticaret erbaplarının bulunduğu bir kent. O açıdan İzmir’in ben bu dönem ödüllendirileceğini yani bakan olarak bir arkadaşın görev alacağını düşünüyordum” şeklinde konuştu.