GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Aralık 2017 Çarşamba 10:48

Akgerman’dan BASİFED’e veda

Batı Anadolu Sanayici İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) üyeleri yeni yıl yemeğinde bir araya geldi.

Ege Perla Muranos’da bir araya gelen üyeler, 2018 yılı beklentileri, Türkiye ekonomisi ve dövizin son durumunu değerlendirdi. 

9 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan genel kurulda başkanlığı bırakacak olan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, hem 3 yıllık dönemini değerlendirdi hem de ekip arkadaşlarına teşekkür etti.  

3 YILLIK BAŞKANLIK BİTİYOR
Başkanlık yaptığı 3 yılda bir çok projeye imza attıklarını ifade eden Akgerman, “Özellikle TÜRKONFED ile ortaklaşa hayata geçirdiğimiz 20. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi son derece önemliydi. Pek çok federasyon ve dernek başkanının yanı sıra, iş dünyasından önemli temsilcilerin buluştuğu zirvede iş dünyasının ekonomimizin gidişine dair değerlendirmelerini ve önerilerini ekonomiye yön verenlere en kuvvetli şekilde ilettik” dedi.

ADALET İHTİYACI GİDERİLMELİ
Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumun sıkıntılı olduğunu ifade eden ve Türkiye ekonomisi olarak zor bir yıl geçirdiklerini söyleyen Akgerman, “Her ne kadar büyüme rakamları bunun aksine bir algı oluştursa da burada baz etkisini ve teşviklerin katkısını unutmayalım. Teşvikler sayesinde sağlanan büyümeler, ancak anlık rahatlamalar yaratabilir. Oysa ülkemiz ekonomisinin gerçek bir büyüme trendi yakalayabilmesi için, yapısal reformların hayata geçirilmesi gerekiyor. Bunlardan da önce toplumun tüm kesiminde hissedilen adalet ihtiyacının giderilmesi, buna yönelik olarak idari ve hukuki olmak üzere tüm demokratik kurumların yapılandırılarak yeniden işlevsel hale getirilmesi şart. Yapısal reformlara eğitim ve yargı reformu ile başlanması, tüm bunlar için ise OHAL’in kalkması gerekmektedir” diye konuştu.

2018 yılında özellikle dış politikada bir normalleşme sürecine girmenin ekonomiye yansımasının olumlu olacağını söyleyen Akgerman, “2018 yılı umuyorum tüm Türkiye’ye huzur, başarı getirir” dedi.