GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Ağustos 2018 Perşembe 13:06

Afyon ziyaretinde ilginç detaylar: Aralarına kara kedi mi girdi?

Afyon İl Başkanı Savaş Erdoğan, iş insanı Ahmet Yaşar’ın cenazesi nedeniyle ile gelen Genel Başkan Kılıçdaroğlu için kendisine bilgilendirme yapılmadığını söyledi. ‘Genel başkanın Afyon’a geleceğini korumasından öğrendim’ diyen Erdoğan, İnce ile yaşadığı diyalog hakkında bilgi verdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın hayatını kaybeden ağabeyi, Yaşar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar, memleketi Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde toprağa verildi.

Cenaze törenine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel merkez yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.  Afyonkarahisar’a giderek aileye taziye dileklerini ileten CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ise törene katılmadan ilden ayrıldı.

İL BAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!
Egedesonsöz’e konuşan Afyonkarahisar İl Başkanı Savaş Erdoğan ise cenaze günüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından genel merkez karşısında değişim hareketinin öncülüğünü ilk yapan il örgütünün başkanı konumunda olan Erdoğan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ziyaretiyle ilgili kendilerine bir bilgilendirme yapılmadığını söyledi. İl Başkanı Erdoğan ayrıca İnce’nin imza hareketi sonrasında nasıl bir refleks göstereceği hakkında aralarında geçen sohbeti de paylaştı.

GENEL BAŞKANIN GELECEĞİNİ KORUMADAN ÖĞRENDİM, BİZE BİLGİ VERMEDİLER
Başkan Erdoğan, “Cenazeye genel başkan, MYK’nın büyük kısmı katıldı. Sayın İnce de Afyonkarahisar’a geldi. Lakin genel başkanın Afyon’a gelişinden bizim haberimiz olmadı. Böyle ilginç bir şey yaşadık. Bize bilgi verilmedi. Bir gün önce beni yakın koruması aradı. O da belki tanışıklığımızdan ve samimiyetten dolayı aradı. Ama ya örgütlerden sorumlu birinin araması gerekiyor ya da özel kalemin araması gerekiyor. Çünkü bir program yapılır ve bunu emniyete, basına bildirirsiniz. Beni basın mensupları arıyor, ben genel başkanın programını bilmiyorum. Ben bunu Sandıklı’da bir üyemizden öğrendim. Üyemiz ilçe başkanından, ilçe başkanı milletvekilimizden öğreniyor. Milletvekiline maalesef il başkanlığını da üstlendirdiler. İl örgütünü yok sayarak siyaset yapmaya çalışıyorlar. Böyle acı bir tablo yaşadık. Ama biz yine genel başkanı karşıladık. Bu çok kötü bir şey. Siyasi partilerde böyle bir şeyin olması, örgütün ne kadar dejenere olduğunu gösterir. Bize hiçe sayarak yapılan bu durum çok yanlıştı. CHP’nin neden bu durumda olduğunun göstergesi budur. Geçtiğimiz yıllarda da böyleydi ama iyice su yüzüne çıkmaya başladı” dedi.

KILIÇDAROĞLU VE İNCE HİÇ KARŞILAŞMADI!
Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve İnce’nin törende karşılaşmadıklarını belirten Erdoğan, “Sayın Kılıçdaroğlu biraz geç geldi. İnce’nin acelesi ve Yalova’da işleri vardı. Kalmayacağını gelirken söylemişti zaten. Aileye taziyelerini iletti. Genel başkan ve İnce hiç karşılaşmadı. İnce ayrıldıktan bir saat sonra genel başkan geldi” diye konuştu.

PARTİNİN YIPRANMASINI İSTEMİYORUM, DEĞİŞİME DESTEK VERENLERİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIM!
Erdoğan, İnce ile yaşadığı diyalog hakkında bilgi verirken, “ Yaşar Bey bizi aradı, Sayın İnce’nin gelişini haber verdi. Biz de kendisini karşıladık. Oturduk sohbet ettik. Sayın İnce, bu imzalarla beraber kurultayın olması gerektiğini söyledi. Genel merkezin tavrının yanlış olduğunu ifade etti. İmza 400-500-600 de olsa böyle bir irade var. Bunun ciddiye alınması gerektiğini söyledi. Yerel seçimlere böyle bir anlayışla gidildiğinde ülkenin 5 yılının da gideceğini, CHP’nin çok zarar göreceğini söyledi. Bana ısrarla şunu söyledi; ‘benim tek derdim partinin yıpranmaması’ dedi. Partiyi yıpratmak istemiyor. ‘Türkiye’nin geleceğini inşa edecek tek siyasi partinin artık yıpranmasını istemiyorum. Adımlarımızı böyle atacağız’ dedi. Ama değişim mücadelesine destek veren insanları yalnız bırakmayacağını söyledi. Onların bu dönemde değişim için verdiği desteğe minnetleri olduğunu söyledi. Ben de kendisini 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar’a, Kurtuluş Savaşı’nın başladığı yere davet ettim. Teklifi değerlendireceğini söyledi" dedi.