GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Kasım 2021 Pazartesi 19:48

Adalet Mahallesi imar planları komisyonda!

80 hektarlık alanda yapılan plan düzenlemesi, Yüksek Şehir Plancısı Meral Celep tarafından anlatıldı. Başkan Serdar Sandal, perşembe günü yapılacak bu ayki ikinci mecliste, komisyonlardaki çalışma sonrası oluşacak son haliyle planın konuşulacağını, 4-5 toplantı yaparak bunu vatandaşlara da anlatacaklarını bildirdi

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediye Meclisi, Başkan Serdal Sandal yönetiminde gerçekleştirildi. Meclise, Adalet Mahallesi kentsel dönüşüm planları konu oldu. Gündem maddelerine geçmeden önce, Yüksek Şehir Plancısı Meral Celep, meclis üyelerine sunum yaptı. Bayraklı Belediyesi'nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek birlikte hazırladığı yeni planla ilgili meclis üyelerine bilgi veren Meral Celep'in sunumundan sonra plan, ilgili komisyonlara gönderildi.

8223 METREKARE ALAN, PLANDAN ÇIKARILDI
Meral Celep, 80 hektarlık bir alanda çalışıldığını, riskli alan ilan edilen yerleri plandan çıkardıklarını anlattı. Plandan çıkarılan alanın 8223 metrekare olduğuna vurgu yapan Meral Celep, "2017 planı ile bugünkü planların sınırları aynı.  Söz konusu alanda 2048 parsel yer alıyor. Bunlardan 1932'si ıslah parselidir. Islah parselinin en fazla olduğu yer, Bayraklı. 117 parsel, kamulaştırılmaya bırakılmış. 56 bin metrekarelik bir alandan söz ediyoruz" dedi.

AKTAŞ, MERAK EDİLEN NOKTALARI SORGULADI
AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, sunumla ilgili olarak grubunun merak ettiği noktaları tek tek sorguladı, Meral Celep de anlattı. Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Adalet mahallesi planlarını perşembe günü, yani önümüzdeki meclise getireceğiz. 4-5 yerde toplantılar yaparak vatandaşlara da yeni planları anlatacağız. Yeni kent merkezi planı da önümüzdeki meclise gelecek. Kentsel dönüşümle ilgili 600 hektarlık alanı konuşacağız" ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Cindi Can Polat, vatandaşların itirazları doğrultusunda planın iyileştirildiğini, bir miktar inşaat artışının öngörüldüğünü belirtti. Sosyal donatı alanlarını artıran planla, sağlık alanının iki katına çıktığını, sosyal tesislerin, yeşil alanın çoğaltıldığını ifade etti.

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLERLE ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI ANILDI
Dilek ve temennilere geçildiğinde, "Dilek ve temennilerde söz almak isteyen yok herhalde!" diye takılan Başkan Serdar Sandal, söz isteyen üç kişiye söz verdi. CHP'li Meclis üyesi Serap Keskin, sevilen siyasetçi merhum Erdal İnönü'yü 14. ölüm yıldönümünde andı. Cindi Can Polat da hem 30 Ekim depreminin yıldönümünde hayatını kaybedenlere rahmet diledi, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle de Atatürk ve silah arkadaşlarını andı. AK Parti Grup Başkan vekili Abdullah Aktaş, 30 Ekim depremini kast ederek, "Allah bir daha o acıları yaşatmasın" temennisinde bulundu, depremde evini kaybedenlerin tapularının 20 Kasım'da teslim edileceğini duyurdu.