GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
21 Mart 2016 Pazartesi 09:17

APİKAM’da 'İzmir Sinemaları' konuşulacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) düzenlenen “Kent Söyleşileri”nin bu ayki konusu, bir döneme damgasını vurduktan sonra yanan, yıkılan ya da alışveriş merkezi yapılan “İzmir Sinemaları” olacak.

Kent tarihinin ve kültürü açısından önemli çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), “Kent Söyleşileri” serisinde İzmirliler’i değerli konuklar ve ilginç konularla buluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservaturı Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Görevlisi Abdurrahim Karademir’in konuk olduğu “Kent Söyleşileri”nin bu ayki konuğu Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Zühal Çetin Özkan olarak belirlendi.

24 Mart Çarşamba günü saat 18.00'da başlayacak söyleşinin konusu “İzmir Sinemaları”  olacak. Özkan katılımcılara, İzmir’de bir kuşağın beyaz perdeyle büyüdüğü dönemlerde İzmir’deki sinema salonları ile ilgili  bilgiler verecek. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Fotoğrafçılık Bölümü’nden mezun olan Zühal Çetin Özkan,  1990 yılında D.E.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans programını, 1996 yılında D.E.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora programını tamamladı. Halen D.E.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak çalışıyor. Özkan, Türk Sinema Tarihi, Film Eleştirisi ve Senaryo Uygulamaları  konularında dersler veriyor. ‘Düş Şatoları’ diye adlandırdığı büyük sinema salonlarıyla ilgili, ‘Yitik Zamanın Sessiz Tanıkları-Sinema Salonları’ adlı belgesel çeken Özkan’ın fotoğraf çalışmaları da yer alıyor.

Kent kültürüyle yakından ilgilenen İzmirliler, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'ndeki söyleşi programını www.apikam.org.tr adresinden takip edebilir.