GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Nisan 2022 Çarşamba 00:44

AK Partili eski vekil Kocabıyık’tan 'Gezi' göndermeli dikkat çeken çıkış!

Gezi Parkı eylemlerine ilişkinin davanın sonuçlanmasının ardından eleştiriler sürerken 25. ve 26. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, sosyal medya hesabı üzerinden, "Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar" ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ – Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davada beraat kararının bozulmasının ardından dava yeniden görüldü. Davada çıkan kararlar sonrasında, karara ilişkin birçok yerden eleştiriler yükseldi.

Eleştiriler sürerken 25. ve 26. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili ve aynı zamanda Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın eşi olan Hüseyin Kocabıyık, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Kocabıyık, hayatları boyunca Başbakan Menderes'i ipe çeken hakimlere ve savcılara lanet okuduklarını ancak bugün benzer vicdansız hükümlerin kurulduğunu söyledi. Kocabıyık ayrıca, bu kararları alanlar yüzünden geçmişte başarılan her şeyin yıkıldığını ifade ederek bu yıkıma dur diyecek otoritenin belli olduğunu ve o otoriteden ‘imdat’ istediklerini ifade etti.

Kocabıyık yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Bizimki de nasıl bir kader böyle! Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık. Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar. Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz.

BİR SAAT SONRA YENİ PAYLAŞIM YAPTI
Kocabıyık, yaptığı paylaşımın ardından bir saat geçtikten sonra yapılan yorumlara karşı olarak yazdıklarının bir yere çekilmemesi gerektiğini söyledi. Kocabıyık, yazdıklarına referans olarak AK Parti kuruluş beyannamesini gösterdi. Kocabıyık’ın bir saat sonra yaptığı paylaşım şu şekilde:

Yazdıklarımı kimse başka yerlere çekmesin. Ak parti kuruluş beyannamesi benim yazdıklarımın referansıdır. Biz bu partide fikirlerimizi her zaman özgürce söyledik ve söyleriz. Yazdıklarım ilkeseldir.