GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Eylül 2023 Cumartesi 08:36

AK Partili Saygılı’dan mesaj seli… Soyer’in Erdoğan’a yazdığı mektubun akıbeti ne oldu?

CHP’den gelen merkezi hükümetin İzmir’e yeteri kadar yatırım yapmadığı, Erdoğan’ın İzmir’i unuttuğu yönündeki eleştirilere yanıt veren AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, “Erdoğan tüm gücüyle, kalbiyle İzmir’i birebir takip ediyor” dedi. Saygılı ayrıca Büyükşehir Belediye Tunç Soyer’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektuba da değinerek, "Cumhurbaşkanı yardımcımız, bakanlarımız seçime 6 ay varken bakanlarımız buraya gelip sorunları yerinde tespit yapıp Cumhurbaşkanımıza gözlemlerini aktarıyorlar. Bu yönüyle talimat var. Mektuptan önce de vardı bu… Soyer’in mektubu boş bir mektup” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Başkan Saygılı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e bakışı konusu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Erdoğan’a yazdığı mektup konusunda açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN TÜM GÜCÜYLE, KALBİYLE İZMİR’İ BİREBİR TAKİP EDİYOR
Saygılı değerlendirmesinde “Erdoğan tüm gücüyle, kalbiyle İzmir’i birebir takip ediyor. Vekillerimizle, benle gerek telefonla yüz yüze bilgiler alıyor. Karşılaştığımızda mutlaka kentimizdeki durumu soruyor. İzmir’le ilgili sorun gördüğümüzde kendisine iletiyoruz ve hemen bakanlıklara intikal ettirip ‘hemen şu işi çözün’ diyor. Cumhurbaşkanımızın İzmir’i unuttuğunu söyleyen bir CHP zihniyeti var maalesef.  Mesela seçime 6 ay var. 6 aylık süreçte seçim sathına girilmediği bir ortamdayız. Kasım-Aralık’ta süreç canlanacak. İzmir’e arka arkaya bakanlarımız geliyor. Bu hafta yoğun programlar oldu. Üç bakanımız, cumhurbaşkanı yardımcımız, son başbakanımız kentteydi bu hafta… Sadece teşkilata gelip ziyaret etmediler. İş dünyası ile sanayicinin, esnafın sorunları ile ilgili bakanlarımız sahaya inip sorunları dinlediler, notlarını aldılar. Son 1 haftada 3 bakan, son başbakan, bir cumhurbaşkanı yardımcısının geldiği il var mı? Cumhurbaşkanımızın İzmir’e verdiği kıymettir bu. Bakanlarımızın gelmeleri noktasında da talep ediyoruz. Vekillerimizle birilikte istiyoruz ve taleplerimiz geri çevrilmiyor ve herkes organize oluyor.  Cumhurbaşkanımız ABD’de görüşme yapıyor, temsilcisi, ikinci isim cumhurbaşkanı yardımcısı İzmir’de… Bunu halkımızın atlamayacağını biliyorum. Ankara’da görevinin başında olması gerekirken İzmir’de esnafıyla halkıyla buluşmaya çalışan hükümet anlayışı var. EBSO Başkanı sayın Ender Yorgancılar, İTB Başkanı Işınsu hanım, EİB Başkanı Jak Bey, İZTO Başkanı Mahmut Özgener beyefendiye de sorun. Hangi bakanla görüşmek istiyorlarsa AK Parti il başkanı olarak bakanın gelmesini talep ettiğimizde hangisi gelmemezlik yaptı? Çalışan insan sayısının arttığı bir şehir burası. Hükümet olarak bizim yapmamız gereken konuların tamamında sanayicimizin, işçimizin, işverenin temel sorunlarını ele alıyoruz. Ender bey ve Mahmut bey tarım bakanımızı davet edin dediler. Davet etik. Ekim’in ilk yada ikinci haftası gelecek. Ulaştırma ve Altyapı bakanımız sayın Uraloğlu’nu da davet ettik. İzmir’de bölge müdürlüğü yapmış büyüğümüz. İzmir’i çok seviyor. İzmir’in kalkınmasında baş aktör olanların her talebine hayır demeden kulis çalışması yaparak ziyaret ederek onları getiriyoruz” dedi.

SOYER’İN YAPTIĞI TAKTİK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektubun akıbetinin ne olduğu sorusuna yanıt veren Başkan Saygılı, “Tunç Bey’e gereken yanıt İzmir’e yapılanlarla, yapılan ziyaretlerle verilmiştir. Cumhurbaşkanı yardımcımız, bakanlarımız seçime 6 ay varken bakanlarımız buraya gelip sorunları yerinde tespit yapıp cumhurbaşkanımıza gözlemlerini aktarıyorlar. Bu yönüyle talimat var. Mektuptan önce de vardı bu… Soyer’in mektubu boş bir mektup. Önü arkası dolmamış, şehrindeki vatandaşına herhangi bir destek alamıyoruz tarzında bir mektup… Bu bir taktik. Bakanlarımızı göndererek şehrin sorunlarını çözümü noktasında adımlar atıyoruz. Programlara keşke katılsa. Ömer Bey’in programına katıldı, onun dışındaki toplantılara katılmadı. Esnafımızla buluştuk. Belediye başkanımız gelip İzmir’deki sorunların çözümü noktasında yapılanları anlatabilirdi. İktisat Kongresi yapıldı. Önceki dönem valimiz sayın Yavuz Selim Köşger bey güzel bir eser ortaya çıkardı. Oraya gel, esnafın sorununu dinle. Bisiklet binerek sağa selam vererek olmuyor. O esnafla görüşerek karşılıklı özümlerin ortaya konması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

6 AYDA BİR KEZ BİLE ARAMADI
6 aylık il başkanlık döneminde Soyer’in kendisi ile irtibat kurmadığını belirten Saygılı,  “Çok açık net söylüyorum. Herhangi bir belediyenin büyükşehir de dahil Ankara ile sorunu varsa gerek şahsıma gerek vekillerimize anlatırlarsa gerekeni yapmaya hazırız. Kültür bakanımız ile görüştüğümüzde Sayın Tunç Soyer’e de bizzat söyledim. Yanımda Hamza bey, valimiz Yavuz Selim Köşger de vardı. Kendisine ‘telefonum belli, ilçe yada büyükşehir ile yardım etmeye hazırız. Ne derseniz, isterseniz ilgili bakandan randevu alıp sorunların çözümü için ne varsa yapmaya hazırız’ dedim. Bana ‘ilk problemde arayacağım’ dedi. Tek telefon yok. 6 ayda hiç telefon almadım. Vekillerimizi de beni de aramadı. Üzülerek söylüyorum. Bunların ki safi laf… İlgili bakanlıkları aradığını da düşünmüyorum. Bana herhangi bir bilgi gelmedi” açıklamasını yaptı.