GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Ağustos 2021 Perşembe 11:03

AK Partili Kaya’dan flaş üniversite alanı iddiası: Belediye yüksek kat teklif etti

Demokrasi Üniversitesi’nin Karabağlar’da yapılacak yeni üniversite kampüsüyle ilgili tartışmalar devam ederken AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya belediyeden gelen öneriyi açıkladı. Kaya, “Belediye bize ‘konutları Uzundere’deki gibi yüksek yapın ki alan açılsın’ teklifi getirdi. Biz bunu kabul edemeyiz. Dar gelirli insanlarımıza 3-4 katı hak reva görmüyorlar” dedi. Öte yandan bölgede TOKİ tarafından yıllar önce yapılan binalar 15 katlı olarak inşa edilmişti.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de kampüs ve yeni yerleşim alanı sorunu yaşayan Demokrasi Üniversitesi’nin Karabağlar Uzundere’de yapılması planlanan yerleşim alanıyla ilgili süreç devam ediyor. Mülkiyeti hazineden TOKİ’ye devredilen 80 hektarlık alanın 40 hektarlık kısmı üniversite alanı diğer yarısı da TOKİ konutları için ayrılınca Karabağlar Belediyesi imar planlarına dava açmıştı. Mahkemenin planları iptal ettiği süreçte dar gelirliler için yapılması düşünülen TOKİ inşaatlarına ise başlanamadı.Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun “Ben üniversiteye değil imar planlarına karşıyım” diyerek kamuoyuna açıklama yaptığı süreçte AK Partili birçok yetkiliden açıklama gelmişti.

KAYA'NIN AÇIKLAMALARINA BAŞKAN SELVİTOPU'NDAN YANIT

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Karabağlar Belediyesi’nin hukuki süreç devam ederken kendilerine getirdiği teklifi kamuoyuyla paylaştı. Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan AK Partili Kaya, üniversite alanının daha da geniş tutulması için belediyenin TOKİ konutlarını 3-4 kat değil Uzundere’de yapımı yıllar önce tamamlanan 15 katlı yapılar gibi yapılmasını istediğini söyledi.

Kaya, “Biz oraya yapacağımız TOKİ'de ihaleye çıkacağız. Mahkeme kararı nedeniyle ilk ihalede tasfiye işlemlerinde sona gelindi. Yaşadığımız afetler İzmir'deki işlerimiz de engelliyor. Çünkü TOKİ genel olarak selde etkilenen binalar ve yangında evi yanan binalar ile ilgili işleri yürütüyor. O TOKİ konutları Karabağlar’a yapılacak. Hemşehrilerimiz rahat olsun. 750 vatandaşı CHP tanımasa da onların evleri yapılacak. Bize diyorlar ki; Limontepe'deki gibi yapın konutları 7-8-9 kat ve alan daralsın. Kalan yerleri de üniversite alanı olarak geçsin istiyorlar. İyi de o zaman orası boş duracak. Rektör zaten ‘bana bu alan 30 sene, 50 sene yeter’ diyor. Bu işin Türkiye’de başında olan ve üniversitelere yer belirleyen komisyonun başındaki isim olan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Fatma Varank da izah etti. Kendisi ‘burada çok büyük yer tahsis edilmiş, derdiniz ne’ diye de sordu. Bu durum belediye yönetimine zaten söylendi” diye konuştu.

BAŞKAN DA BU KAFADA OLSA….
AK Partili Kaya şunları söyledi: “Dar gelirli benim 750 hemşehrime 3-4 katlı yerlerde oturmayı hak reva görmüyorlar. Bunların da hakkı yok mu böyle bir yaşama? Nasıl bir hale geldi CHP? Ben gerçekten anlamakta zorlanıyorum. Bize, ‘alanda daraltma yapın, konutların katlarını yükseltin’ diyorlar. Aslında onların bize ‘3-4 katlı yapın’ demesi lazım. Bunlar bizim yapacağımız bir şey değil. İzmir'e örnek olan projeyi dar gelirli arkadaşlarımız sahip olsun diyoruz. Daha güzel yerlerde ve şartlarda yaşasınlar istiyoruz. Keşke belediye başkanı arkadaşımızda da bu kafa olsa da Karabağlar daha da güzelleşse… Orada dar, zor şartlarda öğrencilerimizin nasıl eğitim yaptığını da birlikte görürüz. Biz prefabrik de olsa üniversite öğrencilerimizin eğitim alacağı yerleri yaptık. Demokrasi Üniversitesi Karabağlar’da faaliyetine başlıyor”