GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Temmuz 2023 Perşembe 12:44

AK Partili Kaya’dan Küçük Menderes tepkisi: Biz temizledik, Büyükşehir kirletti!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Küçük Menderes’in Islah Projesi üzerinden, İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer’e yüklendi. Küçük Menderes’in ıslah edildikten sonra yeniden kirlenmesinin sebebi olarak Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer’i işaret etti.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e Küçük Menderes Islah projesi üzerinden yüklendi. AK Partili Kaya, Küçük Menderes Nehri’nde yeniden oluşan kirliliğin sebebi olarak Başkan Tunç Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni işaret etti.

AK Partili Kaya’nın açıklaması şu şekilde:

“14 ay önce çıktık, çağrıda bulunduk. Biz temizliyoruz, siz kirletilmesine göz yumuyorsunuz, yapmayın dedik. Üzerinize düşen görevleri yerine getirin, yoksa çevreye, ekosisteme büyük zarar verirsiniz dedik, anlatamadık. Bizim anlatamadığımızı doğa anlatmış. Biz, Küçük Menderes Nehri'ni temizleyerek İzmir'in en büyük çevre projesini gerçekleştirdik. Toplam 94 kilometrelik hatta çalışma yürüterek, rüsubat ve atıklar nedeniyle daralan nehir yatağını temizledik. 5 kilometre uzunluğundaki Belevi tahliye kanalını da ıslah ettik. Biz temizledik, CHP'li Büyükşehir kirletmeye devam etti! Denizdeki kirliliği gösteren bu tablonun sorumlusu, nehri kirleten atıklara önlem almayan, arıtma tesislerini yapmayan CHP'li İzmir Büyükşehir'dir. CHP'li Soyer'in ihmali ve beceriksizliği yüzünden doğa can çekişiyor”