GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Temmuz 2023 Perşembe 10:32

CHP İzmir’in mahalle seçiminde şok… Belediye başkanı delege kantarından çıkamadı!

CHP Torbalı İlçe Örgütü tarafından Muratbey ve Cumhuriyet mahallerinde yaşanan delege seçiminde rekabet yaşandı. Mevcut başkan Övünç Demir’in desteklediği beyaz liste, Mesut Güler’in desteklediği mavi listeye karşı başarı kazandı. Mavi listede bulunan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin delege seçilemedi. Alınan sonuca rağmen belediye başkanları doğal delege olduğu için Tekin, delege olarak kongre sürecinde yer alabilecek.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay süreci resmen start aldı. Gözler partinin kalesi konumunda olan İzmir’de…

Yerelden başlayan parti içi yarışların ilk ayağı olan mahalle delege seçimleri başladı.

CHP Torbalı İlçe Örgütü’nde ise ilçe başkanlığı yarışında rekabet bulunuyor. Mevcut başkan Övünç Demir’in adaylığına devam kararı almasının ardından Demir’in bir önceki kongrede rakibi olan Yıldız Sivrikaya’nın desteklediği Mesut Güler adaylığını açıklamıştı. Mahalle delege seçimlerinde ise Övünç Demir, oylama yapılan sandıkların tamamında önde çıkmayı başardı.

SEÇİM SONUCU 405-136
Sandık mesaisi ise dün akşam Muratbey ve Cumhuriyet Mahalleleri’nde devam etti. Muratbey Mahallesi’nde ise ilginç bir sonuç çıktı. Belediye Başkanı Mithat Tekin, ikamet ettiği Muratbey Mahallesi seçiminde Mesut Güler’in listesinden yazıldı. 541 oyun kulanıldığı seçimde Demir’in listesi 405 oy alırken Güler’in listesi 136 oyda kaldı. Bu sonuca göre Belediye Başkanı Mithat Tekin delege kantarından çıkamadı.

Alınan sonuca rağmen belediye başkanlarının doğal delege olarak kabul edilmesi sebebiyle Mithat Tekin kongrede delege olarak yer alabilecek.