GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Temmuz 2023 Çarşamba 15:28

AK Partili Kaya’dan CHP’li Bakan’a sert sözler: Siyasetin çöplüğünde kaybolacak!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın bir televizyon programında söylediği sözlere sosyal medya hesabından tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Demokrasiyi sindiremeyen bu hastalıklı kafalar, siyaset tarihinin çöplüğünde kaybolmaya mahkumdur” ifadelerini kullandı

EGEDESONSÖZ- Türkiye'de yerel seçimlerin tamamlanmasının üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen tartışmalar hız kesmeden yaşanmaya devam ediyor.

Özellikle muhalefet partilerinde seçim sonrası iç hesaplaşma ve  seçim sonuçlarını masaya yatırma konuları ağırlık kazanırken, zaman zaman yapılan açıklamalar ise tepkiyle karşılanıyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, katıldığı bir programda "Silkinmemiz lazım. Düştüğümüz yerden kalkmamız ve mücadele etmemiz lazım. Aksi takdirde bu gericilere, yobazlara, hırsızlara, yağmacılara bu ülkeyi bırakmış olacağız. Evet seçimi kaybettik ama bunlara bırakmayacağız bu ülkeyi. Mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerini kullanması AK Parti cenahında seçmene yapılmış hakaret olarak algılandı.

AK PARTİLİ KAYA’DAN TEPKİ
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile CHP’li Bakan’a yüklenen  AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Bakan’ın sözlerini  milli iradeye yapılan saygısızlık olarak yorumladı.

Kaya’nın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Cehaletin sarıp sarmaladığı zihniyetiyle edepsizce konuşup, siyasi niteliksizliğini ortaya koyuyor. 50 gün önce tecelli eden milli iradeye saldırıp, hakaret ve iftirada bulunuyor. Demokrasiyi sindiremeyen bu hastalıklı kafalar, siyaset tarihinin çöplüğünde kaybolmaya mahkumdur!”