GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Temmuz 2023 Çarşamba 13:23

‘Gerici, yobaz, yağmacı, hırsız’ demişti, açıklık getirdi: Sözlerim çarpıtıldı!

Seçim sonuçlarını değerlendirdiği programda sarf ettiği ‘gerici, yobaz, yağmacı, hırsız’ sözleri üzerinden kendisinin hedef alındığını, kastının iktidar olduğunu ve sözleri seçmeni kastetmediğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “AKP trollerinin yaptığı bir operasyon. Konuşmanın içindeki bir cümleyi kesip algı yaratmaya çalışıyorlar” dedi.

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu oldu.

CHP’li Bakan, seçim sonuçlarının değerlendirilmesi için çıktığı bir programda sarf ettiği sözlerin çarpıtılarak servis edildiğini belirtti.

HIRSIZLARA BU ÜLKEYİ TESLİM ETMEYECEĞİZ
Sarf ettiği sözlerin seçmenlere yönelik olmadığını, iktidarı yöneten kesimlere yönelik olduğunu kaydeden CHP’li Bakan, “AKP trollerinin yaptığı bir operasyon… Konuşmanın içindeki bir cümleyi kesip algı yaratmaya çalışıyorlar. Konuşmanın tamamı; CHP olarak biz bir seçim kaybettik. Sadece bir kaybetmedik, bizimle birlikte hareket eden tüm muhalif seçmen kaybetti. Bizim düştüğümüz yerden kalkmamız lazım' dedim. CHP’siz bir parlamento olmaz. Muhalefetin olmadığı bir iktidar olmaz. İktidardan bahsederek söyledim. Bu yobazları, gericileri dedim. Menzil Cemati'nin cenaze törenini gördüm. Böyle bir şey olmaz. Biz kula kulluk edenlerin bu ülkeyi ne hale getirdiğini görmedik mi?  Tarikatların, cemaatlerin peşinden gitmek yanlış, devlette örgütlenmeleri yanlış. Bunu kastederek bu gericiler, yobazlara, hırsızlara bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz dedim. Bu iktidar ile ilgili söylediğim sözdü, seçmenle ilgili değil” dedi.

CHP’Lİ BAKAN NE DEMİŞTİ?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, katıldığı programda "Silkinmemiz lazım. Düştüğümüz yerden kalkmamız ve mücadele etmemiz lazım. Aksi takdirde bu gericilere, yobazlara, hırsızlara, yağmacılara bu ülkeyi bırakmış olacağız. Evet seçimi kaybettik ama bunlara bırakmayacağız bu ülkeyi. Mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.