GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ocak 2022 Pazartesi 16:28

AK Partili Kaya: Soyer ile Şükürer bir elmanın iki yarısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e Sıtkı Şükürer üzerinden yüklenen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Soyer ile Şükürer bir elmanın iki yarısıdır. Yaşam şekilleri düşünceleri aynı olan kişileridir. Şükürer'in beyanlarına baktığında hep bahsettiği Yunan Hristiyan medeniyeti… Bunlarda hep bir bu medeniyetlere hayranlık var" ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’in İzmir’de yaşayan muhacirlere yönelik kullandığı sözlerin yankıları hız kesmeden devam ediyor.

Kamuoyuna açıklamada bulunan Şükürer'in İzmir’de yaşayan muhacirlere yönelik “İzmir’e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar” ifadelerini kullanması sonrası Şükürer'e yönelik birçok siyasi partiden sert tepkiler yükselirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açıklama yapmaması okların Soyer'e dönmesine neden olmuştu.

SOYER ŞÜKÜRER'DEN FARKLI DÜŞÜNMÜYOR
Sonsöz TV'ye konuk olan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da Başkan Soyer'e Şükürer üzerinden yüklenirken şu ifadeleri kullandı:

"Soyer ile Şükürer bir elmanın iki yarısıdır. Yaşam şekilleri düşünceleri aynı olan kişileridir. Şükürer'in beyanlarına baktığında hep bahsettiği Yunan Hristiyan medeniyeti… Bunlarda hep bir bu medeniyetlere hayranlık var. Şunu çok iyi bilecekler; İzmir 1071 Malazgirt'ten sonra fethedilmiş ve Türk yurdu olmuştur. İzmir özgürlükçü, çok kültürlü bir şehir haline getiren bizim medeniyetimizdir. İzmir'de bir çok görüşten insanın en rahat yaşadığı şehirdir İzmir. Ancak Soyer ve Şükürer'in hayran olduğu Yunan medeniyeti değildir, bizim medeniyetimizdir. İzmir işgale ilk kursunu sıkan Hasan Tahsin'in şehridir. Kuvayi Milliye'nin ilk kurulduğu şehirdir İzmir. Sayın Soyer ve Şükürer şunu bilecek; İzmir'de bağımsızlığa karşı büyük bir tutku vardır. Soyer de neler yaptı? İzmir'in bin yıllık geleneğini bırakıp Pagoslar gibi arayışlar içinde... Şükürer'den farklı düşünmüyor."

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de İl Başkanı Deniz Yücel başta olmak üzere birçok milletvekilinin kınaması ile ilgili de konuşan Kaya, "CHP'deki arkadaşlar da çok net tepki gösterdi Şükürer'in açıklamasına. Bu açıklamayı yapan CHP'li arkadaşların ileride CHP içinde siyaset yapacağını düşünmüyorum. Çünkü CHP artık Atatürk'ün partisinden çıkıp Şükürer ve Soyer gibi düşünenlerin partisi olmuştur. Bu açıklamaları yapan arkadaşlar CHP'de siyaset yapabilme ihtimalleri bitmiştir. Bunu yaşayıp göreceğiz. Genel Merkez'den ses var mı? Yok. Mübadillere ediyorsun, İç Anadolu'dan göç etmişlere ediyorsun, Karşıyakalılara söylüyorsun ancak Karşıyaka Belediyesi'nden ses yok… Şükürer bu beyanlarda bulunuyor ve ben net bir ifade kullandım 'akıl hocası' diye.... Belediyeden ve belediye şirketlerinden danışmanlık adı altında milyonlarca para alıyor. Var mı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden veya başkanından bir ses?"dedi

SOYER'İ ADAY YAPAN İSİMLERİN BAŞINDA GELİR ŞÜKÜRER
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şirketlerden Soyer'in talimatı ile Şükürer'e iş verildiğinin altını çizen Kaya, "Soyer'i aday yapan isimlerin başında gelir Şükürer. İddialı bir biçimde söylüyorum bunu. Başkan olduğundan beri yanından ayırmadığı bir isimdir. Özel toplantıları birlikte yaparlar. Laf edemez Şükürer'e. Edemiyor da. Bu verilen hizmet direkt hizmettir. Yani Tunç Soyer'in emri ile verilmiş hizmettir" dedi.

BUNLARI KONUŞAN KİŞİ SOYER'E YAKIN BİRİ OLMASA NE OLURDU?
Şükürer'in görevde tutulmaması gerektiğini de belirten Kaya, "Sayın Soyer aileler konusuna girilirse… İşine gelince aile konularına girmek, gelmeyince girmemek çok doğru değil. Bunları konuşan kişi Soyer'e yakın biri olmasa ne olurdu? Soyer kanal kanal dolaşırdı. Ancak tek kelime etmediği gibi para ödemeye devam ediyor. İzmirlilere hakaret eden birine para vermeye devam mı edecek? Bu işleri yapacak başka biri mi yok?  İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı olsanız İzmir'e hakaret edenleri görevde tutar mıydınız? Ancak Sayın Soyer tutuyor" ifadelerini kullandı.