GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ocak 2022 Pazartesi 14:39

Bahçeli talimat verdi: O proje İzmir'den başlayacak!

MHP Genel Merkezi 2023 genel seçim sürecine ilişkin değerlendirme ve toplantıların yapılacağı teşkilat buluşmalarının İzmir’den başlatılması için talimat verdi. CHP’nin güçlü olduğu yerlerde başlayacak çalışmalar 18 Şubat’ta start alacak.

EGEDESONSÖZ-Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi 2023 seçim sürecinin masaya yatırılacağı değerlendirme toplantıları için İzmir’i seçti. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatı sonrasında teşkilat başkanlığı CHP’nin güçlü olduğu yerler arasında bulunan İzmir’i tercih etti. Bahçeli’nin özellikle İzmir’i istediği ve bu konuda çalışma yapılmasını dile getirdiği öğrenildi.

Buna göre; 2023 genel seçim sürecine ilişkin analizler, değerlendirmeler ve partinin duracağı nokta teşkilatlara anlatılacak. İzmir’in 25 ilçesinde ağırlıklı olmak üzere bölge toplantıları gerçekleştirilecek. Toplantılara, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, mahalle başkanları, delegeler, kadın ve gençlik kolları yönetimleri ile STK’lar katılacak. Ayrıca, MHP’ye gönül verenler ve parti üyesi olmadığı halde oy verenler de katılabilecek. 

18 Şubat Cumartesi günü Bayraklı ve Menemen ile başlayacak olan buluşmalara MHP Genel Merkezi parti yöneticilerini ve genel başkan yardımcılarını gönderecek. Belirlenen stratejiye göre toplantılarda teşkilatlara seçim süreci, partinin neden Cumhur İttifakı’nda yer aldığı, ülkenin içinde bulunduğu durum ve genel gidişata yönelik iç ve dış politika görüşleri aktarılacak.

MHP Genel Merkezi’nin çalışmanın başlangıcı olarak İzmir’i tercih etmesinin kendileri için önemli olduğunu belirten İl Başkanı Veysel Şahin, “Hazırlıklarımıza şimdiden başladık. Teşkilatlarımız büyük buluşmalara hazırlanıyor. 2023 seçim süreci hepimiz için çok önemli. Ülkemizin de geleceğine yönelik kararın alınacağı seçimi çok önemli buluyoruz. Cumhur İttifakı’na mensup partimizde görev alanların yarın halka, vatandaşa anlatacakları görüşleri aktarmak istiyoruz. Pandemi koşullarında buluşmalarımızı ayarlayarak gerçekleştireceğiz” dedi.