GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ocak 2018 Perşembe 15:49

AK Partili Kalkan: İzmir, KOSGEB desteğinde 3. sırada

AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkan vekili Necip Kalkan esnaf turuna çıktı.

İzmir Esnaf Birlikleri kongresi öncesi, seçimlerini yapan esnaf odalarını ziyaret eden Kalkan'ın ilk durağı Kahveciler Odası oldu. Kahvecilerin ardından Bakkallar – Bayiler Odası, Oto Galericileri Odası ve Kamyoncular Odasının başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek görevlerinde başarılar diledi.

Esnafın günlük hayatımızı idame ettirmemizdeki önemine dikkat çeken Kalkan, “Yardımseverliğin, dürüst ve doğruluğu yaptığı hizmetle taçlandıran, ekonomimizin can damarı esnaflarımız ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Esnaf kardeşlerimin içerisinden çıkmış bir milletvekili olarak her zaman esnafımızın istek ve taleplerini dinledik gerek Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerekse bulunduğum komisyonda yapılacak düzenlemelerde her zaman kendilerinin fikirlerini aldık. Çünkü 9 asırdır ahilik kültürünü yaşatan esnafımız üretiyor, istihdam sağlıyor, ekonomiyi ayakta tutuyor, unutulan sanatları yaşatıyorlar” dedi.

İZMİR KOSGEB DESTEK KULLANIMINDA 3. SIRADA
AK Partinin ilk iktidara geldiği 2002'de, bir yıl boyunca bütün esnafa 153 milyon lira kredi verilirken bugün bu rakamın yıllık 22 katrilyon olduğuna dikkat çeken Kalkan, 2002'den bu yana 1,5 milyon esnaf ve zanaatkarın, sadece 70 milyar lira kredi kullandığını, bu yılın ilk 9 ayında ise esnafa açtıkları kredinin 9 milyar lirayı geçtiğini belirtti. İzmir'de verilen KOSGEB destek bilgileri hakkında da bilgiler veren Kalkan, “İzmir'de son 5 yılda KOSGEB desteği ile kendi işletmesini kuran 1570 girişimci var. Bu girişimcilere verilen destek tutarı 36.5 milyon Türk Lirası. Sadece 2017 yılında KOSGEB desteği ile kendi işletmesini kuran 900 kişi var. bunlara verilen destek ise 17.5 milyon Türk Lirası. Türkiye sıralamasında İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir KOSGEB destek kullanımında 3. sırada gelmektedir” diye konuştu.

2017 YILINDA 19 BİN 600 İŞLETMEYE DESTEK
2017 yılında Türkiye ekonomisi hakkında kurulan felaket senaryolarına inat yatırım ve desteklerin hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Kalkan, “2017 yılı içerisinde İzmir'de verilen destek tutarlarının toplamına bakıldığında 2016 yılına göre yüzde 55 daha fazla destek verilmiştir. Bununla birlikte destek verilen işletme sayısı 19 bin 600'dür” ifadelerini kullandı.