GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ocak 2018 Perşembe 13:45

CHP İzmir'de istifa şoku! Kurultayı beklemeden...

CHP Tire eski İlçe Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Mustafa Güngör, görevlerinden ve partisinden istifa etti. Güngör, istifa nedeni olarak Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı çatı altında siyaset yapmak istemediği için bu kararı aldığını söyledi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağan kongre takvimi işlemeye devam ediyor.

Genel Başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Ümit Kocasakal adaylık için başvururken Ömer Faruk Emniağaoğlu da yaptığı açıklamayla yarışa katılacağını belirtti.

CHP İzmir Örgütü, Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamasının ardından partide yeni bir gelişme yaşandı. Tire’de bir dönem ilçe3 başkanlığı yapan ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan Mustafa Güngör, partisinden ve tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Güngör, “Genel Başkanlığa aday olan Muharrem İnce’yi destekliyorum ve onun partinin başına gelmesini istiyorum. Partimizde artık genel başkanın değişmesi şart.  Tire’de bir kamuoyu araştırması yapılsa herkes Kılıçdaroğlu’nun gitmesini istediğini söyleyecektir. Partimden ve görevlerimden istifa etmem CHP ile gönül bağımı koparmam anlamına gelmiyor. Yaşadığım müddetçe CHP’ye oy vereceğim. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı çatı altında siyaset yapmak istemiyorum” dedi.