GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Nisan 2024 Pazar 13:36

AK Partili İnan'dan özeleştiri vurgusu: Çuvaldızı kendimize batıracağız!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir İl Başkanlığında düzenlenen ve geçmişten günümüze AK Parti teşkilatlarında yer alanların davet edildiği Vefa İftarında konuştu. Buradaki açıklamalarında özeleştiri yapacaklarını belirten İnan, "Pusulamız sandık sonuçlarıdır. Çuvaldızı kendimize batırarak yola devam edeceğiz" dedi.

Seçim sonuçlarını tül boyutlarıyla inceleyeceklerinin altını çizen İnan, “Bu seçim İzmir’de arzu etmediğimiz sonuçların seçimi oldu. Verilen mesajı, sonucun niçin böyle olduğunu, neden ilçe kazanamadığımızı, İzmirli hemşehrilerimizin hizmetsizliğe susadığı bir vakitte sonuçların neden böyle gerçekleştirdiğini bütün boyutlarıyla derinlemesiyle ele alacağız. Bizim kitabımızda milletimizin iradesini sorgulamak asla yoktur” dedi.

Pusulamız sandık sonuçları
Yerel seçimlerde milletin kendilerine vermek istediği mesajı alarak siyasetlerine yön vereceklerini söyleyen İnan, “İzmirli hemşehrilerimizin eleştirilerini, itirazlarını dikkate alacağız. Bu bizim boynumuzun borcudur. Siyasi namusun gereği olarak, millet ne derse o diyerek yolumuza öyle devam edeceğiz. İzmirli hemşehrilerimizin bize ilettiği kanaatler bizim için İzmir İl Teşkilatımız için dönüm noktası ve istikamet olacaktır. Büyük bir yol gösterici olan Milletimizin bize iletmiş olduğu mesajların siyasetimizin yönünü belirleyeceğinden hiç kimsenin şüphesi kuşkusu olmasın. Pusulamız sandık sonuçlarıdır. Çuvaldızı kendimize batırarak yola devam edeceğiz” dedi.

Genel ve yerel seçimlerin tamamlandığını belirten İnan, kazanan belediye başkanlarını tebrik ederek, “Artık ülkemizde seçimler tamamlandı. 1 yılda iki seçimi geride bıraktık. Önümüzde 4,5 sene boyunca seçim yok. İzmir’de seçim kazanan belediye başkanlarını, meclis üyelerini, tüm muhtarları, tebrik ediyoruz" açıklamasını yaptı. 

Artık İzmir için çalışma vakti
İzmir’e hizmet için üstlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini belirten İnan, “Artık İzmir için çalışma vakti. Hükümet olarak, Parti olarak İzmirli hemşehrilerimize en hızlı hizmetin ulaşması için bize düşen ne varsa elimizden gelen gayreti en üst şekilde göstereceğimizi tüm belediye başkanlarına iletmek istiyorum. Hükümet olarak, İzmire kazandıracağımız yatırımları, hizmetleri milletvekilleri olarak iyi takip ederek yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.