GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Nisan 2024 Pazar 10:50

CHP’li Bakan’dan askere destek: Karıncanın kardeşi var

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde yer alan 3. Jandarma Komanda Tabur Komutanlığı’ndan Alay Komutanlığı’na götürülen askerlerin Hani-Lice arasındaki yolda kullandıkları kamyonete ve görüntülere ilişkin açıklama yapan CHP'li Bakan, "Karıncanın kardeşi var, uzman çavuşun kardeşi var oda Cumhuriyet Halk Partisi... Konunun takipçisi olacağız" dedi. 

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İçişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde yer alan 3. Jandarma Komanda Tabur Komutanlığı’ndan Alay Komutanlığı’na götürülen askerlerin Hani-Lice arasındaki yolda kullandıkları kamyonete ve görüntülere ilişkin değerlendirme yaparak askerlere destek oldu.

Konuyu CHP'nin Milli Savunma’dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu'na ilettiğini belirten Bakan şu ifadeleri kullandı:

Kanunsuz suç ve ceza olmaz bu Ceza Hukukunda temel prensiptir ancak konu uzman çavuş olunca komutanları, Alay Disiplin Kurulu kararından önce cezalandırmak amacıyla bu araç ile intikal yaptırıyor.

Yer Hani - Lice arası bu çocuklar, bu vatan evlatları Allah muhafaza kaza olsa sağ çıksalar, sakat kalırlar.

Ateş altında kalsalar, pusuya düşseler ki Hani-Lice arasındaki yol geçmişte en çok pusu atılan, en çok şehit verdiğimiz yollardan biri.

Ellerinde ne silah ne de mühimmat var. 

Aracın arkasında ya da önünde zırhlı araç olmalı gördüğümüz kadarıyla arkasında emniyet aracı yok önünde var mı? Onu da bilmiyoruz.

Yani neresinden tutarsanız elinizde kalacak bir rezillik.

Konuyu Milli Savunma’dan sorumlu Gen. Başkan Yardımcımız @YankiBagcioglu’na da ilettim. Birlikte takip edeceğiz.

Karıncanın kardeşi var, uzman çavuşun kardeşi var oda Cumhuriyet Halk Partisi... Konunun takipçisi olacağız.

BAĞCIOĞLU: CİDDİ SIKINTILAR GÖRÜLÜYOR!
Öte yandan Bakan’ın açıklamalarına CHP’nin Milli Savunma Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı eski asker Yankı Bağcıoğlu da destek verdi. Bağcıoğlu şunları söyledi: 

Benzer manzarayı depremden sonraki müdahale sürecinde Jandarmalarımızın damperli kamyonlarla taşınması sırasında da görmüştük. 

TSK’dan tamamen koptuktan sonra, Jandarma’da Emniyet Kaza Önleme (EKÖ) kurallarının uygulanmasında da ciddi sıkıntılar görülüyor. 

Bu bile 2 kurum arasında bağların tamamen koparılmasının olumsuz sonuçlarına örnek.

 Bu işlem kurumun temelini oluşturan uzman çavuşları cezalandırma maksadı ile yapılıyorsa daha da vahim. 

@CHPMuratBakan ile bu tip süreçleri yakından takibe devam edeceğiz.