GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Eylül 2023 Perşembe 13:29

AK Partili İnan, Büyükşehir’i hedef aldı, ‘uyuşturucu’ eleştirilerine yanıt verdi: CHP’ye saha daveti!

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli kentsel düzenlemeleri yapmaması sebebiyle uyuşturucu kullanımının arttığını öne sürmesi sonrası CHP’den tepki gelmişti. Gelen tepkiler üzerine yeniden açıklama yapan İnan “Şehrin merkezinden bir km çapında şöyle bir gezelim, denk geldiğimiz mahallelerin içler açısı durumu söze gerek bırakmıyor ama görmek için önce İzmir’i tanımak lazım, bilmek lazım” dedi.
EGEDESONSÖZ -  AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, SONSÖZ TV’de yaptığı açıklamada İzmir’in genç intiharlar ve uyuşturucu kullanımında birinci sırada olduğunu ileri sürmüştü. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli kentsel düzenlemeleri yapmaması nedeniyle uyuşturucu mücadelede üzerine düşeni yapmamakla suçlayan AK Partili İnan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni sadece sahil kesimlerine hizmet götürdüğünü ve şehrin arka sokaklarından bihaber olduğunu dile getirmişti. 

NALBANTOĞLU'NDAN ELEŞTİRİ GELMİŞTİ
AK Partili İnan’ın açıklamaları kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İnan’ı “Bu arkadaşımızın açıklamalarından sonra, uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili çok önemli bilgilere sahip oldum. Meğer belediyelerin sorunuymuş! Sağolsun, Varolsun! Memleketi, dünya uyuşturucu merkezi haline getirenleri araştırmadan, belediyeyi sorumlu tutmak, kimsenin haddi de değildir, hakkı da değildir” sözleriyle eleştirmişti.

İnan’dan konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi. Uyuşturucu ile mücadelenin tek başına asayiş problemi olmadığını ifade eden İnan belediyenin kentin çeperlerine hizmet götürmez ise o bölgelerin potansiyel suç merkezine dönüşeceğini ifade etti. 

İnan’ın açıklamaları şu şekilde:

Lafın çoğunu söyleyelim ki azından anlamayanlar anlasın. Uyuşturucu ile mücadele meselesi, tek başına bir asayiş problemi değildir. Güvenlik güçleri sorun ortaya çıktıktan sonra devreye girerler ama tüm dünyada bilinir ki uyuşturucu gibi konularda önleyici tedbirlerin alınması yani sorun ortaya çıkmadan önlem alınması çok önemlidir. Konuya İzmir özelinde bakarsak siz belediye olarak üzerine düşeni yapmaz, kentin çeperlerine hizmet götürmezseniz o bölgeleri ister istemez farklı sorunların ortaya çıkabileceği potansiyel alanlara dönüştürürsünüz. Şehrin merkezinden bir km çapında şöyle bir gezelim, denk geldiğimiz mahallelerin içler açısı durumu, söze gerek bırakmıyor ama görmek için önce İzmir’i tanımak lazım, bilmek lazım