GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mart 2017 Perşembe 13:37

AK Partili Doğan’dan ihale tepkisi: Ümit mi kesildi?

Büyükşehir meclis oturumunda konuşan AK Partili Doğan, Mavişehir’de yapılacak opera binası için ihaleye çıkılmamasına tepki gösterdi. Doğan “Bu projeden ümit mi kesildi? Adeta arap saçına dönen bu yatırım vaat edildiği gibi 3 yılda nasıl bitirilecek?” dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında Mavişehir’e yapılması planlanan ve ihaleye çıkılan opera binası gündeme geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan “15 Aralık 2016'da iptal ettiğiniz opera binası ihalesine Ocak ayında tekrar çıktınız. Olmadı Şubat'ta çıkacaktınız. Hala ses yok. Yoksa bu proje de yapımı yıllarca süren metro, yılan hikayesine dönen tramvay projeleri gibi mi olacak? Kısacası opera binası ihalesinde vaatler havada kaldı” dedi.

Doğan, “Bu projeden ümit mi kesildi? Adeta arap saçına dönen bu yatırım vaat edildiği gibi 3 yılda nasıl bitirilecek? Neredeyse 11 yıldır çivi dahi çakılamayan opera binasındaki bu süreç bizlere ister istemez elektrikli otobüs alım ihalesi, elektronik ücret toplama sistemi, Mithatpaşa'daki altgeçit yapımı, geçmişteki metro inşaatı gibi projelerde yaşanan aksaklıkları hatırlatmaktadır” diye konuştu.