GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mart 2017 Perşembe 12:40

MHP İzmir’den ‘evet’ startı: ‘Bayrağımızın iffetine yemin olacak!’

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tanrıkulu kentte yürütülecek evet kampanyasının başladığını bildirirken, “‘Evet’ tercihi; milletimizin istiklâline, devletimizin istikbaline, bayrağımızın iffetine yemin olacaktır” diye konuştu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı kentte yürütülecek ‘evet’ kampanyasını başlattı.

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ile İzmir İl Başkanı Necat Karataş düzenledikleri basın toplantısıyla çalışmalar hakkında bilgi verirken referandum sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu konuşmasında ‘evet’ tercihinden yana tavır koymalarını nedenleriyle birlikte açıkladı.

EVET TERCİHİ BAYRAĞIMIZIN İFFETİNE YEMİN OLACAKTIR!
Tanrıkulu, “Türkiye 16 Nisan’da ‘evet’ dediği takdirde; artık hukuken sorumlu bir Cumhurbaşkanlığı sistemi hayata geçmiş olacaktır. Türkiye 16 Nisan’da ‘evet’ dediği takdirde; kriz ve kavgalara yol açan çift başlı yönetimden, iddia edildiği gibi tek adam yönetimine değil, kuvvetler ayrılığı prensibine tam olarak kavuşmuş TBMM denetiminde bir yönetime sahip olacaktır. Türkiye 16 Nisan’da ‘evet’ dediği takdirde; TBMM’nin yeni hükûmet sisteminde devletin en güçlü organı olma konumu daha da güçlenecektir.  Kısacası; milletin karşısında artık hukuken sorumsuz ancak fiilen anayasayı zorlayan bir Cumhurbaşkanlığı olmayacaktır. Aldığı her kararda milletimize karşı hukuken sorumlu bir Cumhurbaşkanlığı olacaktır.  Milliyetçi Hareket Partisi, hukukun üstünlüğü ile demokrasinin at başı gittiğine yürekten inanan insanların siyaset yaptığı bir kurumdur. Hukukun üstünlüğü hayata geçirilmediği takdirde, demokrasinin dikta rejimlerine, otokrasilere dönüşeceği muhakkaktır.  Şu temel husus gözlerden kaçmamalıdır; ülkemizin için bu kadar karmaşık plan ve sorun varken, devletimiz güçlü olmazsa, yönetimde fiili ve hukuki karmaşa sürdüğü sürece Türkiye Cumhuriyeti’nin 1923 ruhuyla bu ağır şartlar altında devamı söz konusu olamayacaktır. Bu ağır ve büyük tabloyu çıkar gözetmeden ‘evet’ diyerek, gösterebilmek bu kesime verilecek en anlamlı cevaptır. ‘Evet’ tercihi; milletimizin istiklâline, devletimizin istikbaline, bayrağımızın iffetine yemin olacaktır” diye konuştu.

BAHÇELİ’NİN UÇ BEYİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM!
İl Başkanı Necat Karataş ise konuşmasında eleştirilere cevap verdi.

Parti içindeki muhalifler üzerinden sert mesajlar veren Karataş, “MHP’nin kuruluş amaçlarından en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet yaşatmak ve payidar kılmaktır. Ülkemizin birliği beraberliği ve bekası üzerine siyaset yapan bir partiyiz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü konusundaki hassasiyetimiz herkesin malumudur. Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışını taşıyan Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in destek verdiği bu anayasa için ‘Ülkede bölünmeye yol açıyor’ demek insafsızlıktır. MHP olarak devlet için, millet için, cumhuriyet için Türklüğün bekası için evet diyoruz. Merhum başbuğumuzun sağlığında il yöneticisiydim ve bundan gurur duydum.  O zamanlar Başbuğ Alpaslan Türkeşsiz bir MHP hayal eden hiç kimseye itibar etmiyorum. MHP’den ayrılan, bölme, küçültme ve ortadan kaldırma amaçlı siyaset yapan kimseye itibar etmedim. Ülkücü olarak da görmedim. Ülkücü MHP’de olur. ‘Türk Milliyetçileri Hayır Diyor’ adıyla bir platform kuruldu.  Orada Türkeşsiz bir MHP arzulayan insanlar var. O platformun içinde yer alan ve ben ülkücüyüm diyenleri de kınıyorum.  Devlet Bahçeli Bey’in il başkanı ve uç beyi olmaktan şeref duyuyorum. Devlet Bahçeli Bey’in siyasi çizgisi ve öngörüsüne net olarak inanıyorum. Başbuğa olan inancım Devlet Bahçeli Bey’e de vardır. MHP’de kargaşa çıkartan hiçbir kimseye itibar etmiyorum, etmem. Ben liderimizin izinde ve emrindeyim, herkes işine baksın” ifadelerini kullandı.