GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Haziran 2024 Cuma 09:27

AK Partili Dağ’dan Tugay’a ‘kooperatif’ uyarısı ve açık çek: Fezleke ise fezleke, yanındayız!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, İZBETON’da müteahhitlerin alacakları ve kentsel dönüşümdeki kooperatifçilik konusunda yaşananlara değindi. Dağ açıklamasında “Önceki dönemde kooperatifçilikte partinizden kim varsa ve yanlışlar yapmışsa kurtulmasınlar. Fezleke ise fezleke… Biz gelmiş olsaydık gerekli çalışmayı yapardık. Bakanlıktan teftiş istiyorsa gerekli yardımı yaparız. Teftiş çalışması yaptınız. Belediye içinde bürokratlara idari cezalar verebilirsiniz” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

İZBETON’un müteahhitlere kestiği çeklerin karşılıksız çıkmasına değinen Dağ, kentsel dönüşümde kooperatif modeli ile ilgili yaşandığı iddia edilen usulsüzlüklere ilişkin denetim ve yaptırım konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a destek verebileceklerini söyledi.

Dağ açıklamasında “İZBETON'un 30'a yakın müteahhitte verdiği çekler seçimden sonra karşılıksız çıktı.  3,5 milyar TL’ye yakın borç olduğu ifade ediliyor. Önceki dönemden kalan ciddi hatalar var. İZBETON’un görevi yol yapmak, asfalt yapmak altyapı yapmak. İZBETON’da kooperatif süreçleri gibi süreçler var. Büyükşehir belediye başkanı kol kırılır, yen içinde kalır mantığı ile hareket etmeli. Biz olsak böyle yapmazdık. Bir yolsuzluk, haksızlık varsa bununla ilgili çalışma yapma mecburiyeti var. Kampanya sürecinde aldığım en büyük eleştirenlerin başında ‘araçların altını yapmaktan yoruldum’du. Şu an bir ekip kuruluyor, onu yanlış bulmuyorum. Önceki dönemde kooperatifçilikte partinizden kim varsa ve yanlışlar yapmışsa kurtulmasınlar. Fezleke ise fezleke… Biz gelmiş olsaydık gerekli çalışmayı yapardık. Bakanlıktan teftiş istiyorsa gerekli yardımı yaparız.  Teftiş çalışması yaptınız. Belediye içinde bürokratlara idari cezalar verebilirsiniz. Teftişte bürokrat dışında bir takım kişilerin bir takım durumlar içinde olduğunu görürseniz bu başka bir şey. İşim kooperatif kısmı var, sonrasında parasını alamayan, ya da 9-10 ay sonra çek almak zorunda kalan yol müteahhitleri var. Bunların hepsinin o süreçte yaşandığını açığa çıkarılması lazım” dedi.