GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Haziran 2024 Perşembe 15:47

Hamza Dağ mal varlığını açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, mal varlığını açıkladı.

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

SEÇİM DÖNEMİNDE AÇIKLAMAMANIN NEDENİ...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu dönemde Dağ’ın mal varlığını açıklamaması tartışmalara neden olmuştu. “Niçin mal varlığınızı açıklamadınız?’ sorusuna yanıt veren Dağ, “Kazanmak için çok yüksek sayıyla karşı taraftan oy almanız lazım. Kazanamadığınız zaman da en azından tartışmalar başka noktaya gitmesin ki kaybederseniz mevcut belediye başkanı bir takım bahanelere sığınmasın. Sadece proje ve İzmir’i konuşalım istedim. Hayat tarzı ve bel atı vurmalar olduğu gibi seçimin son haftalarında dozu arttırdılar. Arkadaşlarla mal varlığı konusunu konuştuk. Belediye başkanlığını kazanırsak neyimiz var internet sitesine koyarız. Kazanamasak da  seçim sonrası  yayınlarız dedik. O dönem topa girmemizin nedeni tartışmaların boyutu başka noktalara gidecek olmasından. Açıklama yaptığımızda o orada kalmayacak. Seçim öncesi iş akışından çıkacak, başka bir boyuta gelecekti” dedi.

Dağ’ın mal varlığı ise şöyle:

*Gümüşpala'da 1 dairem var, 2010’da 110 bin TL'ye almıştım. Şimdi kayınbiraderim oturuyor orada.

*O yılda ortaklarla birlikte 110 bin TL 'ye alınan 3'te 1 hissesi bende olan depremde ağır hasarlı olup yıkılan Mansuroğlu’nda  yerim var.

*Şu anda oturduğum Yeni Girne’de  2017'de aldığım evim var.

*Ankara'da oturduğum, milletvekili arkadaşlarımız ile yaptığımız evimiz var. Arsa ile 1,5 milyona mal ettik.

*Pandemi dönemi başladığında bir arkadaşın kayınpederi sıkıştığını ve Bayındır’daki zeytinliklerini satacağını söyledi, 150 bin TL’ye aldım. Daha gidip yerini bile görmedim.

*Ankara'da 2023'te başlayan ve 2026’da biteceği düşünülen hisseli 2 tane 1+1 olacak şekilde arsa payı olan yer.

*Araç olarak  hanımın Peugeot 508 aracı var. Seçim kampanyası döneminde bir Audi almıştık. Kazanırsam belediyeye bağışlayıp ona binecektik. Onu satıp başka bir araba ile değiştirdim. Skoda Süper B satın aldık. 

Dağ şunları söyledi:

Bunların değerleri elbette bugün yükseldi. Bunların şu anki değerlerini konuşsak belki yeni bir tartışma olacaktı. Bunlar seçim sonucuna etki etmemiştir. Ben tartışmalar olurken sahada bunların sorulduğunu görmedim. Görsem çıkıp konuşurdum. Belediye başkanı olduğumda mazbata aldığım gün bunları internet sitesine koyacaktım.

Ben yıllardır avukatım. 12 yıldır milletvekiliydim. Şu anki Büyükşehir Belediye başkanı doktordu. İyi bir doktormuş. Doktorun ne kazancını ne olduğunu bilirsiniz, ona göre bir mal varlığı olması gerektiğini bilirsiniz yoksa nerede kaybetti dersiniz. Ben o tartışmalara girmek istemiyorum. Ben bu konuların sadece kriter olduğunu düşünmüyorum. Ben 1 yıldır milletvekili değilim. Dokunulmazlığım yok. Eğer böyle bir iddia varsa herkes istediği yargısal yola başvurabilir. 

Zaman zaman ismimizi kullanarak “işe aldıracağım” gibi konular bana ulaştı. Bunu bana söyleyen kişiyi şahit yazarak direkt savcılığa başvurdum. Bunlardan biri de uzak bir akrabamdı. O da ceza aldı.