GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ekim 2023 Cuma 20:35

AK Partili Dağ’dan ‘İzmir Büyükşehir’ adaylık yorumu: 12 yıl vekillik yaptığım kente…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı ile ilgili soruya “İzmir’de 3 dönem, 12 yıl boyunca milletvekiliği yaptım. İnşaallah önümüzdeki dönemde de İzmir’e bir siyasetçi olarak hizmet etmeye devam edeceğim. Bir talebimiz yok, partimizin prosedürleri belli, sistemi belli.” yanıtını verdi. Dağ, Çıray’ın AK Parti-İYİ Parti işbirliği iddiasını ve Kılıçdaroğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer için ‘yeniden adayımız’ demesini de değerlendirdi.

EGEDESONSÖZ - Bir TV’nin akşam haberlerine konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, İzmirli eski vekil Aytun Çıray’ın İYİ Parti’nin Ümit Özlale’yi aday göstermesinin ardından AK Parti’nin İzmir’den büyükşehir belediye başkan adayı çıkarmayacağı iddiasına yanıt verdi.

'AKLA MANTIĞA UYGUN DEĞİL'
Çıray’ın açıklamalarının akla mantığa uygun olmadığını ifade eden AK Partili Dağ “Bunu çok konuşulacak bir iddia olarak görmüyorum ama cevap verilmeyince bir tartışmaya doğsun istemediğimiz için mecburen bu konuda açıklama yapma durumu hasıl oldu. Böyle bir durum ne akla ne mantığa uyan bir durum değil. Konuşulabilecek bir durum da değil. AK Parti son seçimlerde ve bugüne kadar girdiği 20 seçimde Türkiye’de birinci parti oldu. Biz Cumhur İttifakı olarak görüşmelerimizi yapıyoruz. İttifakla alakalı stratejimizi ortaya koyuyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde Cumhur İttifakı olarak açıklamalarımızı yapacağız. Aytun Bey’in söylemiş olduğu ifadenin ne siyaset ne rasyonel hiçbir mantıklı tarafı yok. Sadece bu konuda bir açıklama yapılmaz ise kamuoyunda gereksiz bir tartışma çıkabilir düşüncesiyle açıklama gereği hissettik.” dedi.

ADAYLIK YANITI: SİYASETÇİ OLARAK
AK Partili Dağ ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını düşünüyor musunuz ya da istiyor musunuz?’ sorusuna da “Biz olağanüstü kongre sürecini yeni geçirdik ve ben Tanıtım ve Medya Başkanlığı’na devam ediyorum. Tanıtım ve Medya Başkanlığı bütün siyasi partilerde kritik bir görev. Hem günlük gündemi takip etme gibi bir mecburiyeti olduğu gibi aynı zamanda seçimlerde kampanya yöneten bir birim. 2023 seçimlerinin kampanyasını yönettik. Dolayısıyla önümüzde yerel seçim ve yerel seçimin de kampanyasını yöneteceğiz parti adına. İzmir’de 3 dönem, 12 yıl boyunca milletvekiliği yaptım. İnşaallah önümüzdeki dönemde de İzmir’e bir siyasetçi olarak hizmet etmeye devam edeceğim. Bir talebimiz yok, partimizin prosedürleri belli, sistemi belli. Gerekli incelemeleri yapacağız. Temayülümüzü ve kamuoyu incelemelerini yapacağız. İzmir’de netice almaya dönük hem aday hem de adaylar hem de kadro oluşacaktır. Bu anlamda duruşumuz çok net, görevimiz var ve görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam ediyoruz.” yanıtını verdi.

SOYER’İN ADAYLIĞI: İZMİRLİLER TAKDİR EDECEKTİR
AK Partili Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun basına kapalı bir ziyarette İzmirli işadamlarına ‘yerel seçimde büyükşehir adayımız Tunç Soyer’dir’ dediği iddiasını da değerlendirdi. Dağ  “Öncelikle resmi bir açıklama değil. Resmi bir açıklama yapıldıktan sonra değerlendirme yapmak daha doğru olur. Gayri resmi de olsa İzmirli hemşehriler bu durumu takdir edecektir. Ne şekilde takdir ettiğini de ben  de İzmirli hemşehrilerimizle görüştüğümde gayet iyi bir şekilde görüyorum ama bir resmi açıklama olmadan da bizim yorum yapmamız da çok da doğru olmaz diye düşünüyorum”  diye konuştu.