GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ekim 2023 Cuma 19:04

CHP'de 'rekor üye' hazırlığı... Kılıçdaroğlu, İzmir'e geliyor!

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi’nde toplu üye kayıt töreni hazırlıkları olduğu öğrenildi. Rekor bir katılım ile önümüzdeki haftalarda yapılması planlanan törene aksilik yaşanmaması halinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılmasının planlandığı iddia edildi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde 14-28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından başlayan yerel seçim çalışmalarını hız kesmeden sürüyor.

Bir yandan kurultay hazırlıklarını sürdüren CHP’de bir yandan süren çalışmalar kapsamında CHP İzmir örgütü 3 günlük kampa girmişti. Kampta özellikle yerel seçim için yapılacak çalışmalar masaya yatırılırken, üye kayıt töreni gibi bir çok konu gündeme geldi.

ÖRGÜT BİR VE GÜÇLÜ GÖRÜNMELİ
Yapılan toplantıların temelinde mahalle, ilçe ve il kongresinde parçalanmış bir tablo çizen örgüt yapısının seçim sürecinde  bir ve güçlü görünmesi gerektiği belirtildi. İlçe başkanları ve il yönetimine ‘ayrılık yok biz biriz’ mesajının verilmesi gerektiği belirtilirken, örgüt içinde kırgınlıkların bitirilmesi gerektiği vurgulandı.

TÜM İLÇELERDE PRES
Özellikle Urla, Menemen ve seçim sürecinde kaybedilen ilçelerin yoğun bir şekilde çalışılması gerektiği belirtilen toplantıda tüm örgütün takım halinde tam saha pres metodu ile çalışması gerektiği ve hiçbir kaybın kabul edilmeyeceği belirtildi.

İZMİR İÇİN REKOR ÜYE KAYIT
Bir yandan da örgüt ve örgütlenme sayısını arttırmak ve diğer siyasi partilere karşı gövde gösterisi yapmak amacıyla CHP İzmir’in rekor sayıda yeni üye kayıt töreni yapma hazırlığında olduğu da öğrenildi. Büyük Kurultay öncesi İzmir’de  yoğun katılım ile gerçekleştirilmesi beklenen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılmasının planlandığı belirtildi. Kayıt töreninin planlama sürecinin yetişmesi halinde önümüzdeki hafta yapılabileceği ancak henüz herhangi bir netlik kazanmadığı öğrenildi.

İLÇE BAŞKANLARI EKSİKLERİ BİLDİRDİ
İlçe başkanlarının katıldığı toplantıda ayrıca ilçelerde yer alan yerel yönetim sorunları da dile getirildi. Özellikle asfalt gibi sorunların gündeme geldiği toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapabileceği çalışmalar not alındığı iddia edildi.