GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Şubat 2024 Salı 12:56

AK Partili Dağ’dan Bayraklı’da mesajlar: Orta hasarlı binalar için formül hazır!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Bayraklı’da yıkıma neden olan 30 Ekim Depremi’nde orta hasarlı binalar ile ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi. Dağ konuyla ilgili açıklamasında “Büyükşehir belediye başkanlığı nasip olursa bir formül ortaya koymak istiyoruz. Emlak Konut, büyükşehir belediyesi, kamu bankalarından oluşan bir konsensüsle bir kısmının büyükşehir tarafından karşılanacağı, işin ise Emlak Konut’un binayı yapacağı, kamu bankasının kredi desteği vereceği bir formül düşünüyoruz” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- 6 Şubat Depremi yıl dönümünde kentlerin dirençli hale getirilmesi konusunda atılacak adımlar tartışılmaya devam ediyor.

30 Ekim’de Bayraklı bölgesinde büyük yıkıma neden olan ve 117 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin sonrasında hasar alan binaların yeniden inşası konusunda ağdur vatandaşların beklentileri sürüyor.

Ağır hasarlı binaların yerinde dönüşümü ve rezerv alan konusunda adımlar atılırken orta hasarlı binalar konusunda süreç ağır ilerliyor.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, orta hasarlı binalar ile ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi. Dağ, belediyeyi kazanmaları durumunda kamu ve belediye ortaklığında kurulacak bir konsensüs ile süreci tamamlamak istediklerini kaydetti.

AYNI MASA ETRAFINDA BULUŞMA KONUSUNU YAŞAYAMADIK
Dağ açıklamasında  “binalarla ilgili az, orta ve ağır hasarlı olmak üzere planlama yaptık. 5 bin tane ağır hasarlı konut vardı. Bunların bin 700 tanesi yerinde, 3 bin 200 tanesi rezerv alanda yeniden inşa edildi. Orta hasarlılar ilgili de talepler var. Bunlarla ilgili çözüm formülünü de önümüzdeki günlerde anlatacağız. Orta hasarlılar için Binali Bey ile birlikte Halk Bankası uygun kredi verilmesi konusunda çalışıyoruz. Bu konuda ilerleme de var. Emlak Konut’un orta hasarlı evler için yaptığı çalışmalar var. Büyükşehir belediye başkanlığı nasip olursa bir formül ortaya koymak istiyoruz. Emlak Konut, büyükşehir belediyesi, kamu bankalarından oluşan bir konsensüsle bir kısmının büyükşehir tarafından karşılanacağı, işin ise Emlak Konut’un binayı yapacağı, kamu bankasının kredi desteği vereceği bir formül düşünüyoruz. Bunu tek başına belediye olmaksızın yapılamaz mı? Belediye de işin içine girmesi bir noktada işi kolaylaştırır. Biz bugüne kadar bunu yaşayamadık. Aynı masa etrafında buluşma konusunu yaşayamadık. Bunu inşallah 1 Nisan’dan sonra sağlayacağız. Büyükşehir işin yükünün bir kısmını alacak. Sadece bire-iki kurum değil 3-4 kurum elini taşın altına sokarsak daha hızlı olur” dedi.

DEPREMZEDE AİLEYE ZİYARET
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremleri Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan ve evlerinin yıkılması nedeniyle İzmir'in Bayraklı ilçesine yerleşen Karatün ailesini ziyaret etti. Dağ'a, AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı Bilal Kırkpınar da eşlik etti.