GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Şubat 2024 Salı 08:38

CHP’li Aslanoğlu’ndan AK Partili Dağ’a ‘Alsancak’ çıkışı: Eğlence merkezlerinde şirinlik yaparak...

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’a yönelik açıklamalarda bulundu. Aslanoğlu, Dağ’ın İzmir’in alkollü eğlence merkezi olan Alsancak’ta seçim çalışmalarına yönelik olarak “Herhangi bir eğlence mekanında gezip onlara şirinlik yapmakla oluyor mu? Bir tane yönettikleri yerde eğlence merkezlerinden örnek versinler. Ne açığı ne örtülüsü ile sorunumuz yok desinler. İki taraf arasında dağlar kadar fark vardır” eleştirilerinde bulundu.

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Aslanoğlu yaklaşan yerel seçimler öncesi rakipleri AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’a yönelik açıklamalarda bulundu.

‘CEMİL TUGAY İLE HAMZA DAĞ’I KIYASLAMAYI BİLE KABUL ETMEM’
Aslanoğlu açıklamasında “Sayın Cemil Tugay ile Hamza Dağ'ı kıyaslamayı bile kabul etmem. Her ikisinin yaptıkları, yapacakları, geçmişleri, gelecekleri ve taşıdıkları misyon çok farklı... AK Parti geldiğinde ne yapacağını tüm İzmirliler biliyor. 2014'te abisi Alsancak Limanı’nı AVM yapmak istiyordu. Şimdi Dağ'ın abisi Liman’ı Araplara satmak istiyor. Beğenin ya da beğenmeyin, gönlüme yattı diye aday yapmadı deyin. Bizimkiler Buca Cezaevi alanını yeşil alan yapmak isteyenler, onlar ise AVM yapmak isteyenler. Övündükleri yerlere bakın, bir tane yeşil alan mı var? Övündükleri yerlere bakın hep ev yapmak. CHP’liler temiz enerjiden, halktan, yoksulun yanadırlar. Onların ne olduğunu biliyoruz. Bize yepyeni İzmir Kanal projesi ile geleceklerdir” dedi.

‘EĞLENCE MERKEZLERİNDE GEZİP ŞİRİNLİK YAPMAKLA OLUYOR MU?’
AK Parti Adayı Dağ’ın İzmir’in alkollü eğlence mekanlarının yoğunlukta olduğu Alsancak’ta seçim çalışması yapmasına değinen Aslanoğlu, “Biz onlardan korkmuyoruz. İktidara gelirlerse bize kötü davranırlar gibi bir durumumuz yok. Hamza Bey, İzmir'in kendi evlatlarından birisidir. AK Parti ilk kez İzmir'den yerli bir aday göstermiştir. Hamza Bey'in aday olması AK Parti açısından İzmir için iyi bir şeydir. Hemşehrimiz ile yarışacağız. Herhangi bir eğlence mekanında gezip onlara şirinlik yapmakla oluyor mu? Bir tane yönettikleri yerde eğlence merkezlerinden örnek versinler. Ne açığı ne örtülüsü ile sorunumuz yok desinler. İki taraf arasında dağlar kadar fark vardır. CHP'li yerlerde sanat galerileri de heykel de görürsünüz. Diğerlerinde ise hemen hemen tüm belediyelerde hepsinde bir vakfa belediyeler parasını aktarıyorlar mı? Kentin yerlerini cemaat gruplarına veriyorlar mı? Biz bunları biliyoruz. Yüzümüze güldüler diye kent kaynaklarını cemaatlere aktarmayacağınızı söylemenize gerek yok. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” eleştirilerinde bulundu.