GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Şubat 2024 Pazartesi 00:26

AK Parti'den ihraç edilmişti... Sahaya indi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle ihraç edilen AK Parti İzmir İl eski Başkanı Aydın Şengül sahalara geri döndü. Şengül, partinin Konak adayı olan Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın programına eşlik etti.

EGEDESONSÖZ - Yerel seçim öncesi İzmir’de Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın öncülüğünde çalışmaları sürdüren AK Parti programlara devam ediyor. İlçe belediye başkan adaylarıyla birlikte saha faaliyetlerine ağırlık veren parti geçtiğimiz haftalarda adayların tamamını kamuoyuna ilan etmişti.

Parti, İzmir’in metropol ilçesi ve şehrin kalbi Konak’ta milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’yı aday gösterdi. Konak’ta programlara katılan Çankırı, Şanlıurfalılarla buluştu. 

SÜRPRİZ İSİMLE YAN YANA
Konak adayı Çankırı’ya buluşmada, AK Parti’den ihraç edilen ve 3 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında disiplin kararı alınan AK Parti İzmir eski İl Başkanı Aydın Şengül de eşlik etti. Salonda, Şengül’ü sağ tarafına oturtan Çankırı, soluna ise babası Mardin eski Milletvekili Süleyman Bölünmez’i aldı. 

Toplantıya ayrıca AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcıları Veysel Güldoğan, Halit Aydın Kayacan, Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş da katıldı. 

ADI İYİ PARTİ İLE ANILMIŞTI
AK Parti eski İl Başkanı Şengül’ün ihracından sonra partide birçok değişim yaşanırken parti içi dengeler de farklı noktalara geldi. İhraç işleminin yapıldığı dönem İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yerine parti Bilal Saygılı’yı il başkanı olarak atadı. Tam üç yıl önce genel merkez tarafından alınan karar sonrasında Şengül’ün adı İYİ Parti’den milletvekili adaylığı için gündeme gelmişti. Aradan geçen zamanda Şengül başka partiye geçmezken sessiz sedasız işleri ve projeleriyle ilgileniyordu. Parti içinde hareketliliğe neden olan bir hamle yapan Şengül’ün Konak’tan çalışmalara başlaması dikkat çekti.  

KİM NE DEMİŞTİ?

DERVİŞOĞLU: İKTİDARDA SIKINTI YARATIR
Şengül’ün İYİ Parti’ye katılacağı iddialarıyla ilgili İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu "Öyle bir kulis bilgisi var. Ben Aydın Bey'le görüşüyorum. AKP'nin il başkanı ve milletvekili neresinden bakarsanız kendisi benim mevkidaşım olurlar, görüşmem kadar doğal bir şey yoktur. İYİ Parti'ye katılımı ile alakalı olaraksa sorunuz evet böyle bir çalışmamız vardır. Aydın Bey'in İYİ Parti'ye katılmasının iktidar çevrelerinde sıkıntılar yaratacağını da biliyorum. Bu 15 günden beri konuşulan bir mesele incir çekirdeğini dolduracak bir mesele koyulmadı. Ben siyasi şeffaf yaparım ama bir şeyi yaşarken de olgunlaşmasını bekleyecek tecrübeye sahibim. İl yönetim kurulumuz ve ilçe başkanlarımız ile bir toplantı gerçekleştirdik. Aydın Şengül zamanı geldiğinde İYİ Parti'ye katılacağını dair büyük bir umudum var" ifadelerini kullanmıştı.

ÇIRAY: PARTİ YENİÇERİ OCAĞI DEĞİLDİR!
O dönem İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in başdanışmanı olan İYİ Parti İzmir eski Milletvekili Aytun Çıray ise “Bu parti fikir kulübü değil, yeniçeri ocağı da değil, bir hiyerarşi vardır. Genel başkandan aşağıya doğru giden… Benim buradaki görevin genel başkana Türkiye meselelerinde bilgi sahibiysem onu, değilsem bilgi sahibi olan kişilerin bilgilerini alıp onları raporlayıp sunmamdır. Yaptığım bundan ibarettir. Büyümekte olan bir partiye talebin olması normaldir. Partinin de bizlerin de görevi kapıları sonuna kadar açıp, ancak açık kapı politikasında da seleksiyona dikkat etmektedir. Yoksa DEAŞ de İŞİD de girdi ülkeye ne yaptılar? Ankara’da 100 gencimizi öldürdüler. Olaya asla kişisel bakmam. Kişisel sorunum da olmaz. Aydın Bey’in ne yanında ne karşısında olacak bir hukukum da olmadı. Bu iş böyle mecrada yürüyen bir iştir”