GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Mayıs 2018 Çarşamba 20:00

AK Parti’de süre tamam: Kimler İzmir’den aday oldu?

Milletvekili aday adayı olmak için çok sayıda partili başvuru formunu doldurdu ve il binasındaki yetkililere teslim etti. Müracaatların bir kısmı Ankara’da büyük çoğunluğu ise İzmir’de yapıldı. Kentten meclis yolunu tutmak için oluşan listede önemli isimler yer aldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye, 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Siyasi partiler bir yandan ittifak çalışmalarını yürütürken diğer yandan ise milletvekili aday başvurularını kabul ediyor.

Aday müracaatlarında süreci ilk olarak AK Parti tamamladı. 2 Mayıs 2018 saat 19:00 itibariyle aday listelerine girmek için aday adayı olan isimler İzmir’de netleşti.  Adaylık başvurularının bir kısmı Ankara’da genel merkeze yapıldı. Ancak çok sayıda aday formunu İzmir’deki il binasında doldurdu ve yetkililere teslim etti. İl binasındaki listede 230 kişi yer aldı. Adaylık dosyasını genel merkezden iletenler de İzmir’deki listeye dahil oldu.

İşte AK Parti İzmir’den Milletvekili Aday Adayı olan isimler:

*Gün içinde ve son dakikada yapılan başvuruların gece saatlerinde listeye dahil olacağı öğrenildi. Kesin liste son şeklini almış olacak.