GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Kasım 2023 Salı 17:13

AK Parti İzmir'de üç eski başkan yeniden aday!

Adnan Yaşar Görmez Torbalı’da, Bülent Soylu Menderes’te, Arif Uğurlu da Kemalpaşa’da bir dönem aranın ardından yeniden aday adayı oldu. Üç eski başkan da kaldıkları yerden devam etmek, yarım kalan projeleri hayata geçirmek amacıyla yola çıktıklarını, aday olmayı ümit ettiklerini söyledi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 2014-2019 döneminde AK Parti’nin iktidar olduğu dört ilçenin üçünde eski başkanlar, yeniden o koltuğa oturabilmek için aday adaylıklarını açıkladı.

Menderes'te Bülent Soylu, Torbalı’da Adnan Yaşar Görmez, Kemalpaşa’da Arif Uğurlu, kaldıkları yerden hizmete devam etmek amacıyla yola çıktı. Görmez ve Uğurlu, dün adaylık dosyalarını verirken, Soylu bugün AK Parti Menderes İlçe Başkanlığı’na dosyasını sunacak.

Söz konusu dönemde Ödemiş Belediye Başkanı olan Mahmut Badem, 2019 seçimlerinde aday olmamıştı. Badem, AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı’nın yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

UĞURLU, 683 OY FARKLA KAYBETMİŞTİ
Kemalpaşa’de beş yıl Belediye Başkanlığı görevini yapan Arif Uğurlu, 31 Mart 2019 seçimlerini çok az farkla kaybetmişti. CHP’li rakibinin sadece 683 oy gerisinde kalan Uğurlu, İlçe Başkanılğı’na dosyasını teslim etti. Uğurlu, “Rabbim bana Kemalpaşa’da beş yıl belediye başkanlığı görevinde bulunmayı nasip etti. Yaptıklarımız, bu kutlu yolculuğumuzun referansıdır. Kemalpaşalıların, son beş yılda yaşadıklarından sonra sandığa gittiğinde gereğini yapacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

SOYLU: MENDERES’İN İTİBARINI TEKRAR KAZANDIRMAK İÇİN ADAYIM
Menderes’te bir dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra ikinci dönem için de aday olan Bülent Soylu, yüzde 42,86 oy almış, kendisinden 7 bin 852 oy fazla alan CHP’li Mustafa Kayalar başkan seçilmişti. Soylu, aday adaylık dosyasını yarın Menderes İlçe Başkanlığı’na törenle vereceğini belirtirken, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Başkanlığım dönemimde yaptığım hizmetlere bakın, bir de son beş yılda yapılanları. Menderes, son beş yılda hizmetle değil, yüz kızartıcı, incitici haberlerle konuşuldu. Menderes’in itibarını tekrar kazandırmak için aday oluyorum. Yeniden hizmet için, kaldığımız yerden hizmetlere devam etmek için aday olmaya karar verdim.”

GÖRMEZ: YARIM KALAN PROJELERİMİZİ TAMAMLAMAK İSTİYORUM
Torbalı’da bir dönem başarılı bir Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 31 Mart 2019 seçimlerinde, merhum Başkan İsmail Uygur’la girdiği yarışı kaybeden Adnan Yaşar Görmez de önümüzdeki seçimlere iddialı hazırlandığını söyledi. Görmez, “Torbalı’ya yapacağımız, getireceğimiz daha çok hizmet ve yatırım var. Yarım kalan projelerimizi tamamlamaya geliyorum. Partim aday gösterirse, bu kez Torbalı Belediyesi’nde yeniden AK Parti bayrağını dalgalandıracağımıza inancım tamdır” dedi.