GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Şubat 2018 Çarşamba 08:53

AK Parti İzmir'de kongre süreci işliyor: Koordinatörler sahada!

AK Parti İzmir’de değişim kararı alınan 19 ilçeyle ilgili eğilim yoklamasının startı verildi. Koordinatör olarak görevlendirilen 5 isim gruplar halinde ilçelerde çalışacak. Öte yandan Buca, Narlıdere, Balçova ve Urla ilçe başkanları temayüle dahil edildi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na Aydın Şengül’ün atanmasının ardından partide başlayan çalışmalar sürüyor. Şengül, bir yandan yeni ekibini kurma hazırlıklarını sürdürürken ilçe kongreleri öncesinde 30 ilçenin 19’unda değişim kararı almıştı. Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın koordinasyonu ve Başbakan Binali Yıldırım’ın bilgisi dahilinde gerçekleştirilen çalışmalarda koordinatör isimler de belli oldu.

Parti, İzmir’e uzun süredir koordinatör olarak görev yapan Antalya Milletvekili Mustafa Köse,  Konya Milletvekili Ömer Ünal, Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve Muğla eski Milletvekili İzmir Halk Sağlığı Eski Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır’ı görevlendirdi.

KİM HANGİ İLÇEDE ÇALIŞACAK?
Çalışma programına göre 1. Grupta yer alan Ömer Ünal Karşıyaka, Bornova, Konak ve Buca’da, 2. grupta yer alan Mustafa Köse Gaziemir, Selçuk, Karaburun ve Çeşme’de, 3.grupta yer alan İshak Gazel Menemen, Aliağa, Çiğli ve Dikili’oe, 4.grupta yer alan Murat Baybatur Ödemiş, Tire, Balçova ve Narlıdere’de, 5.grupta yer alan Mehmet Nil Hıdır ise Foça, Güzelbahçe ve Urla’da temayül çalışmalarını bizzat gerçekleştirecek. Buralarda koordinatörler, teşkilat yönetimlerinde görev alan eski-yeni birçok isimle görüşecek. Partinin önde gelen isimleriyle, eski-yeni meclis üyeleri, başkanlar, yöneticiler ve STK’ların görüşlerini alacak. Bugün (28 Şubat Çarşamba günü) itibariyle başlayan çalışmalar, farklı saatler ve ilçelerdeki toplantılar dahilinde yarın (1 Mart Perşembe) mesai bitimine kadar tamamlanacak. İki gün boyunca yoğun bir program dahilinde gerçekleştirilen çalışmalar rapor halinde genel merkeze sunulacak.

- AK PARTİ İZMİR'DE DEĞİŞİM İÇİN DÜĞMEYE BASILDI: HANGİ İLÇEDE, KİMLERİN ADI GEÇİYOR?

O BAŞKANLAR DA DAHİL EDİLECEK
Parti, temayüllerinde değişim kararı alınan ilçelerde mevcut yönetim ve ilçe başkanının yerine farklı isimler araştırıldığı için o ilçenin görevdeki ilçe başkanı çalışmalara dahil edilmiyordu. Bu kez, değişim kararı alınan Buca’da İlçe Başkanı Mustafa Arslan’ın, Narlıdere’de İlçe Başkanı Aslan Bilgi’nin, Balçova’da İlçe Başkanı Evrim Özen’in, Urla’da ise İlçe Başkanı Ahmet Olgun Bilici’nin temayüle katılması kararı alındı. Bu da, yapılan çalışma sonrasında dört ilçenin başkanının yeniden görevine devam edebileceği anlamına geliyor. Başkanlar, temayülden ve genel merkez yoklamasından önde çıkarlarsa yönetimleri değişmesi şartıyla tekrar kongrede aday gösterilebilecek.