GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Mart 2018 Perşembe 17:08

AK Parti İzmir'de gündem değişim... Temayül mesaisi tam gaz!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün 19 ilçede değişim kararının ardından kente gönderilen beş koordinatörün saha çalışması sürüyor. İlçelerde eğilim yoklaması yapan isimler ikinci gün de çalıştı. Son olarak hazırlanan rapor, genel merkeze gönderilecek.

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Merkezi’nin İzmir’de değişim kararı almasının ardından İl Başkanlığı’na atanan Aydın Şengül’ün 30 ilçe arasından 19’unda değişim kararı almasının etkileri sürüyor. İlçelerde yeniden göreve gelmek için çabalayan ilçe başkanları arasında “ayrılık” kararı alanlar da bulunuyor. Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın İzmir’de çalışma yapmak üzere görev verdiği beş isim dün itibariyle sahaya inmişti. İsimler, ilçelerde parti yöneticileri, eski yeni isimler, meclis üyeleri, partililer ve kanaat önderlerinin fikirlerini alıyor. Koordinatörlerin ikinci gün mesaisi ise tam gaz devam etti.

Görevlendirmeyle kente gelen koordinatörler Ömer Ünal, Mustafa Köse, İshak Gazel, Murat Baybatur  ve Mehmet Nil Hıdır ilçeleri ziyaret etmişti. İsimler bugün de kendilerine verilen listeler dahilinde ilçelerde çalışma yaptı.

RAPOR HAZIRLANACAK
Koordinatör milletvekilleri çalışmalar kapsamında rapor hazırlayarak Ankara’ya gönderecek. İzmir İl Başkanlığı’nın da kanaatiyle birlikte yeni isimler atanacak. Parti, her ilçede belirlenen ismi açıklayarak kongreye o isim ve ekibiyle gidecek. Kongre takviminin Mart ayı içinde netleşmesi ve tamamlanması bekleniyor. Bazı ilçelerin Nisan Ayı’na da sarkabileceği dile getirilirken il kongresinin Nisan ayının sonunda yapılması düşünülüyor.