GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Nisan 2023 Pazar 15:08

AK Parti İzmir’de birinci sıra vekil adayları belli oldu!

AK Parti’de milletvekili adayı olacak isimler belli oluyor. İzmir’de ise 1’inci Bölge 1. Sırada Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yer alırken 2’nci Bölge 1’inci sıraya AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan yer aldı.

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hazırlanan milletvekili aday listeleri netleşti.

İzmir’de ise 1’inci Bölge 1. Sırada Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yer alırken 2’nci Bölge 1’inci sıraya AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan yer aldı.

AK PARTİ İZMİR LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

EYYÜP KADİR İNAN KİMDİR?
1993 yılında İzmir/Konak’ta doğdu. Aslen Şanlıurfa Sivereklidir. Gediz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Bahçeşehir Üniversitesi Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Dijital dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren kendisine ait firmada yönetici olarak çalışma hayatını sürdürmektedir. 

2010-2011 yılları arasında İzmir İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ile birlikte siyasette görev almaya başlayan İnan, 2011-2015 yılları süresince İzmir İl Gençlik Kolları Üniversiteler ve akabinde Seçim İşleri’nden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2015-2018 yılları arasında Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyeliği görevinde bulunan İnan; aynı zamanda TBMM’de Milletvekili Danışmanı olarak görev üstlendi. 

2018 yılında İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçilen Eyyüp Kadir İnan, 15 Mart 2021 tarihinde düzenlenen 6. Olağan Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi’nde Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak seçildi. 

İyi derecede İngilizce bilen İnan, Evli ve bir çocuk babasıdır.

DR. MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU KİMDİR?
Dr. Mehmet Kasapoğlu, 1976 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Dr. Kasapoğlu, aynı üniversitede mahalli idareler ve yerinden yönetim programında yüksek lisans yaptı. ABD’deki Florida State Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde yönetim organizasyonu alanında araştırmacı, uzman ve proje koordinatörü olarak çalışan Dr. Mehmet Kasapoğlu, Palm Beach Atlantic Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansını tamamladı. Dr. Kasapoğlu, İstanbul Üniversitesi’nden yerel istihdam konusundaki çalışmasıyla doktora derecesi aldı.

Türkiye ve yurt dışındaki öğrencilik yıllarında sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alan Dr. Kasapoğlu, özel sektörde uluslararası ticaret alanında çalıştı.

Dr. Mehmet Kasapoğlu, 2009 yılında Başbakanlık Müşavirliği’ne atanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda çeşitli görevler üstlendi.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı döneminde sporun tabana yayılması ve herkes için spora erişilebilirliğin sağlanması amacıyla çok sayıda tesisin ülkemize kazandırılmasına katkıda bulunan Dr. Kasapoğlu, gençlik, eğitim ve spor faaliyetlerinin finansmanı ile sportif istihdamın artırılması konularına özellikle odaklandı.

Evli ve iki çocuk babası olan Dr. Mehmet Kasapoğlu, İngilizce ve Arapça biliyor.