GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Nisan 2023 Pazar 13:16

2018’de 8’inci, şimdi 9’uncu sırada… CHP’li İpekli yine istim üstünde!

CHP İzmir Milletvekili listesinden 9’ncu sırada aday gösterilen Sefer İpekli, “Parti büyüklerimizin kararına saygım sonsuz. Bu yarışta sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi. İpekli, 2018 seçimlerinde 8’inci sırada gösterilmiş ve kıl payı vekil seçilememişti.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- CHP’de milletvekili listeleri netleşti. CHP Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde belirlenen listeler önce MYK’ya ardından PM’ye sunuldu. İzmir adayları da belli oldu.

Torbalı ilçesinden başvuru yapan Sefer İpekli de 9.sıradan aday gösterildi. İpekli 2018 seçimlerinde 8’inci sıradan aday gösterilmişti.

Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunan aday İpekli şöyle konuştu:

“Partimizin kararına sonsuz saygımız var. Yazarsa da yazmazsa da listenin sonuna da yazsa kararı benim için önemlidir. Ben seçilmesem bile arkadaşlarım seçilse bizim için kıymetlidir. Bu bir mücadeledir. İlla seçilmem şart değil. Yüzde 5 gibi bir şans görünüyor. Oyların dengesini o zamana kadar kimse ölçemez. İzmir halkının tercihine bakacağız. Sonuç olarak büyüklerimiz böyle uygun görmüş hiçbir şekilde itirazım olamaz. Sonuna kadar çalışıp mücadele vereceğiz”