GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Aralık 2022 Çarşamba 09:17

AK Parti İzmir’de ‘adaylık’ kulisleri… 6 ilçe başkanın istifası cepte!

AK Parti İzmir’de Bayraklı, Bornova, Balçova, Karabağlar, Karşıyaka ve Gaziemir’de ilçe başkanları seçimlerin yaklaşması ile birlikte milletvekilliği için aday adaylığı yoluna çıkacağı öğrenildi. Bazı ilçe başkanlarının istifa dilekçelerini teşkilat başkanına sunduğu öğrenildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Genel seçimlere kısa bir süre kala siyasi partilerde hareketlilik yaşanmaya devam ediyor.

İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti, İYİ Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nde il başkanlarının milletvekilliği için atacağı adımlar merak konusu olurken, bir yandan da partilerin ilçe başkanlarının da alacağı karar kulislerde hareketliliğe neden oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Karabağlar, Ödemiş ve Karşıyaka’da ilçe başkanlarının milletvekilliği için yola çıkmasına kesin gözüyle bakılırken, kritik bir karar da AK Partili ilçe başkanlarından geldi.

SÜREKLİ’NİN ADAY OLACAK MI DERKEN…
Milletvekili adaylığı için istifası beklenen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yanı sıra 6 ilçeden istifa sinyali geldi.

Edinilen bilgilere göre istifa genelgesinin son günlerine doğru 6 ilçe başkanının istifa etmesi bekleniyor. Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan, Gaziemir İlçe Başkanı  Serdar Muçay, Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca ve Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli’nin milletvekilliği için parti içi çalışmalarını yürüttüğü ve il yönetimi ile de görüşmelerini sürdürdüğü aktarıldı.

İlçe başkanlarından bazılarının ise istifa dilekçelerini il başkanlığına sunduğu ve teşkilat başkanının yapacağı çalışmalar sonrası ilçe başkanları için kesin kararını verileceği öğrenildi.