GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Aralık 2022 Çarşamba 08:57

CHP'li Bakan'dan 'il başkanlığı' yorumu: Başkan Soyer ile uyumlu olmalı!

Milletvekili aday adaylığı için istifa etmesi beklenen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den sonra il başkanlığı koltuğuna geçecek olan isim tartışılmaya başlandı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile uyumun altını çizdi. Bakan, ayrıca “ben işlerime bakıyorum. Benim bir kaygım yok. İl Başkanı gelecek de Murat Bakan’ın milletvekilliğini engelleyecek. İl başkanı gelecek Murat Bakan’ı milletvekili yapacak diye o veya şu olsun demem. Kendimle ilgili bir derdim yok. İl başkanı üzerinden örgütü kontrol edelim, böyle bir kaygım yok" dedi.

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SONSÖZ TV ekranlarında, Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmesi beklenen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yerine başkanlık koltuğuna geçecek olan isim tartışılmaya başlandı. Adaylık sürecinde öne çıkan isimleri değerlendiren Bakan, ismi geçen bütün adaylara sıcak baktığını belirterek, “‘Parti içinde kim il başkanı olacak’ sorusu muhalefet bakış açısıdır. Muhalefet paradigması budur. Neyi önemsersin, kim milletvekili olacak İzmir’de, kim belediye başkanı olacak, kim il / ilçe başkanı olacak? Siyaset bunun üzerinden şekillenir ancak artık bizim paradigmamız değişti. Biz, kim bakan olacak, valiler kim olacak, il milli eğitim müdürü kim olacak gibi bir bakış açımız var. Bu seni doğrudan iktidarla bir mücadeleye iter. Sonra dönersin parti içinde mücadele edersin. Parti içinde mücadele zamanı bitti. Hepsi de olur ismi geçen insanların. Onun sapı, bunun çöpü demiyorum. Hepsi partili, hepsi olur. Hepsi de pırıl pırıl insanlar... Hepsi il başkanlığı yapabilecek vasıfta…” dedi.

‘İL BAŞKANI İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ARASINDAKİ UYUMU ÖNEMSİYORUM’
İl Başkanlığı için olması gereken profili anlatan Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile uyum içerisinde olunması gerektiğini belirterek, “Bu süreçte büyükşehir belediye başkanları önemli. Tunç Başkan İzmir’deki seçimde en etkili aktör. Büyükşehir belediyesi kurumsal kapasitesiyle, kent ve seçmen üzerinde yarattığı etkiyle en etkili aktör… İl başkanı ile büyükşehir belediye başkanının uyumunu ben önemsiyorum. Büyükşehir belediye başkanı ile uyum içerisinde çalışsın. Burada da kentte bir kavga ve çatışma olmadan hedefimizin iktidar olduğunu görerek uzlaşı ile bir il başkanı adayı belirlenebilir” ifadelerini kullandı.

‘DENİZ YÜCEL’İN MİLLETVEKİLLİĞİNİ HAK ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM’
Mevcut İl Başkanı Yücel’in milletvekili aday adayı olacağı yönündeki söylemler üzerine yorumlarını aktaran Bakan, “Mevcut il başkanımız halen görevde. Onun da milletvekili olması gerektiğine inanıyorum. Bunu da ilk söyleyen benim. Beş sene il başkanlığı yapmış, seçimle gelmiş, iki tane seçim yönetmiş, partide olağanüstü kurultay yönetmiş. Genç, avukat, hukukçu… İl başkanlığından sonra milletvekilliği görevini hak ettiğini düşünüyorum. Tacettin Ağabey (Tacettin Bayır) il başkanlığı yaptı, milletvekili oldu. Bedri Ağabey (Bedri Serter) il başkanlığı yaptı milletvekili oldu. Ali Engin il başkanlığı yaptı, belediye başkanlığı yaptı. Alaattin Yüksel il başkanlığı yaptı, milletvekili oldu. CHP İzmir İl Başkanlığı önemli bir görev. Bu görevi yeterince süre üzerinde taşıyıp bu sorumluluğu ve o yoğun mesaiyi yapan herkesin hakkıdır. Deniz Yücel’in de hakkıdır” dedi.

İL BAŞKANI ÜZERİNDEN ÖRGÜTÜ KONTROL EDELİM, BÖYLE BİR KAYGIM YOK
Yeni başkanın belirlenmesi ile ilgili "dışarıdan müdahale" eleştirileri  hakkında değerlendirme yapan Bakan şunları söyledi:

“Bana soran milletvekili ve partili arkadaşlarım ne düşünüyorsun diye soruyorlar. Benim için fark etmez, ben işlerime bakıyorum. Benim bir kaygım yok. İl başkanı gelecek de Murat Bakan’ın milletvekilliğini engelleyecek. Bir il başkanı gelecek Murat Bakan’ı milletvekili yapacak diye o veya şu olsun demem. Kendimle ilgili bir derdim yok. Biz çalışıyoruz, emek veriyoruz, mücadele ediyoruz. Bizim mücadelemizi değerlendirirse partinin objektif olacağına inanıyorum. Gelecek il başkanı kim olursa olsun ismi geçen hepsinin de objektifliğine inanıyorum. Buna dair bir kaygım yok. İl başkanı üzerinden örgütü kontrol edelim, böyle bir kaygım yok. Biz ülkeyi yönetmeye talibiz. Adı geçenlerin hepsi benim arkadaşım. Hepsinin bu işi yapma yeterliliği var. Bu konuda bu işin aktörü ve belirleyicisi olmak noktasında değilim.