GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
7 Eylül 2018 Cuma 08:29

9 Eylül’e geri sayım: İzmir’de bayraklar kapış kapış

İzmir’in kurtuluşunun 96. Yılında vatandaşlar bayraklara hücüm etti. 9 Eylül yaklaşırken vatandaşların yoğun talebi olduğunu söyleyen bayrak üreticisi Arda Buket, talebe yetiştirmekte zorluk çektiklerini söyledi.

Doğan BULUT / EGEDESONSÖZ- İzmir’in Yunan İşgali’nden Kurtuluşu’nun 96. Yılı olan 9 Eylül’e iki gün kala vatandaşlar bayrak satın almak için çarşı-pazara akın ediyor.

Vatandaşlar şimdiden evlerine bayrakları asmaya başlarken, Türkiye’nin en eski bayrak üreticisi Buket Bayrakçılık’ın Genel Sorumlusu Arda Özgür, talebi karşılamakta zorlu çektiklerini söyledi.

BAYRAĞA OLAN İLGİ YÜZDE 100
İzmir’in bayrağa olan ilgisinin hiç eksilmediğini söyleyen Özgür, “İzmir, bu sene de aynı ilgiyle bizi şaşırtmadan devam ediyor. Şu an İzmir’de bayrak ve posterleri yetiştiremiyoruz. Talebi yoğunluktan karşılayamıyoruz”  diye vurguladı

BAYRAK SEVGİSİNİ AŞILAMALIYIZ
Çocuklara  bayrak sevgisini aşılamanın daha çok ihtiyaç duyulduğu dönemlerden geçtiğimizi belirten Özgür, “Çocuklarımıza Türk bayrağı sevgisini aşılamamız lazım. Vatandaşlarımız bayrağını alıp özellikle önemli günlerde gövde gösterisi yapmak için meydanları doldurmak zorundayız. İzmir’in dört bir köşesini bayraklarla donatmalıyız” diye belirtti.

1935’DEN BERİ 3. KUŞAĞIZ
Türkiye’nin bayrak üreten en eski  ve en büyük firmalarında biri olduklarını belirten Özgür, “Biz aile ile bu işi yapıyoruz. 1935’den bu zamana ilk bayrak üreticilerinden biriyiz. 3’üncü kuşak olarak devam ediyoruz. O zamanlar teknoloji yok. Savaşlardan yeni çıkmış bir ülke dedelerimiz Türk bayrağı yapmaya çalışıyor, buhar makineleriyle. Şimdi teknoloji ile beraber seri üretime geçtik. Depolarımız dolu hazırız” dedi.