GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Stil
27 Şubat 2018 Salı 10:58

80’li yıllarda giyerken utanmadığımız 5 giysi

80’li yıllar insanlık tarihinin en hareketli dönemlerinden biriydi. Yaygınlaşan şehir hayatı ve tüketim toplumunun gelişimi ortaya renkli ve kafası karışık insanlar çıkardı. Modadan siyasete, her şeyin çığırından çıktığı bu dönemde herkes sonradan çok utanacağı giysileri büyük bir keyifle giydi.

Dev omuzlarından sen suçlusun!
Vatka en çok o yıllarda sevildi. Normal omuz boyuyla yetinmeyen insanlığın istediği tek şey geniş omuzlarla üçgen bir vücut formuna ulaşmaktı. Bu nedenle o yılları yaşamış herkesin dev omuzlara sahip olduğu bir fotoğrafı mutlaka vardır. Şimdilerde fazla abartılı duran ve biraz mesafeyle yaklaştığımız o vatkalar o günlerin en beğenilen trendiydi.

Pantolonumuzu ağzımıza çekiyoruz.
Yüksek bel 80’li yıllardan sonra döne döne tekrar moda oldu. Hatta bu sezon da yüksek bel pantolon modası devam ediyor. Ancak sorun, 80’lerde o yüksek belli pantolonların içine her şeyi ama her şeyi sokabiliyor olmamız. Mesela kazak! Pantolonumuzu ağzımıza kadar çekip içine kazağımızı soktuğumuz başka bir dönem yok.

Saçlar havaya!
Saç trendleri her dönemde değişir ve geçmişimizle ilgili en belirgin anı olarak hayatımıza etiketlenir. Bu nedenle eski fotoğraflarınıza bakılınca 80’lerde genç olduğunuz hemen anlaşılır. Çünkü krepeden havalanmış ve sprey yardımıyla da arşa ulaşmış saçlarınızı hiçbir güç aşağıya indiremez. Şimdi yap deseler yapamazsınız.

Füzo taytlardan giymeyen var mı?
Tayt zaten bir dönemin en kafa karıştıran trendlerinden biridir. Penyesini altınıza çekip tüm hayatınızı geçirebileceğiniz rahatlıktaki bu giysinin o yıllarda bir de ayakaltından geçirmeli ve füzo diye adlandırılanı çıkmıştı. Rahatlığın ve saçmalığın bir araya gelmesiyle herkes bunun ne kadar saçma bir görüntü olduğunu sorgulamadan giyinmeye başlamıştı. Sonra ne mi oldu? Utanç dolu gençlik fotoğrafları…

Makyajın yeniden keşfi!
80’ler makyajın gerçek anlamda yeniden keşfidir. Çünkü tüm insanların yeni bulmuş gibi paletin tüm renklerini aynı anda yüzüne uygulamak konusunda elini korkak alıştırmaz. Pespembe dudakların üzerine pespembe allık ve mor-yeşil göz farını aynı anda çok fazla dönemde göremezsiniz.