GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Mayıs 2017 Cuma 15:50

7 yıllık beddua tuttu: AK Parti Eski İl Başkanı o gözaltı için ne dedi?

Facebook paylaşımı nedeniyle gözaltına alınan Ayşe Rabia Y. tarafından 2010 yılında genel merkeze şikayet edildikten sonra İzmir İl Başkanlığı’ndan istifası istenen ve o dönem Y. için, “Başına kötü bir olay geldiğinde gözünün önüne ben geleyim” diyen Kabak şimdi de, “Allah kurtarsın” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Barosu'na kayıtlı avukat olan, bir dönem AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve geçen genel seçimde AK Parti Denizli milletvekili aday adayı olarak gösterilen Ayşe Rabia Y., kazada hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’le ilgili tepki çeken Facebook paylaşımı sonrasında İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in geçirdiği kazada yaşamını yitirmesinin ardından, Facebook hesabından, 'Bugün bir kez daha anladım ki ilahi adalette zaman aşımı yok. Masum insanları 3­5 çapulcunun iftirası ile tutukla, yuvaları dağıt, gerçek FETÖ'cüleri akla, ondan sonra kahraman olarak boy göster, Hesap günü çok yakın. Bize şah damarımızdan yakın olan Rabbime şükürler olsun' paylaşımında bulunan Ayşe Rabia Y. hakkında soruşturma açılması sonrasında gözler aynı dönemde beraber görev yapan ve bu sırada sorun yaşayan AK Parti İzmir İl eski Başkanı Ömür Kabak’a çevrildi.

7 YIL ÖNCE BEDDUA ETMİŞTİ

İl eski Başkanı Kabak görevdeyken genel merkez tarafından istifasının istenme sebebini Ayşe Rabia Y.’nin dönemin Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı şikayetin etkisi olarak göstermişti.  Kabak o dönem Ayşe Rabia Y.’yi kast ederek, “Ona hakkımı helal etmiyorum. Başına kötü bir olay geldiğinde gözünün önüne ben geleyim. Ona yalancı tanıklık edenlere de beddua ediyorum” demişti.

ALLAH KURTARSIN!

Gelişmelerin ardından Egedesonsöz’e konuşan İl eski Başkanı Kabak, “Hiç ilgilenmiyorum. Hapse düşeni Allah kurtarsın. Kimseye de beddua etmemiştim, yine de etmiyorum. O dönemdeki açıklamam beddua değildi. ‘Başına kötü bir şey gelirse beni hatırlasın’ demiştim. Zaten 7 yıldır partiyle de kişiyle de alakam yok. Ne yapar, ne eder bilmiyorum. Gelişmelerden haberim var ama evveliyatı nedir bilmiyorum. Ben avukatım hapis, tutuklanma, gözaltı kötü bir şeydir. Allah kurtarsın. Böyle durumlardan insan olarak üzüntü duyarız” dedi.