GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Mayıs 2017 Cuma 12:27

Tezcan davasında ortaya çıktı, Sertel açıkladı: İzmir'in o kaymakamı konut zengini mi?

İzmir Milletvekili Sertel, Genel Başkan Yardımcısı Tezcan’ın silahla vurulması olayında tanıklık yapan Narlıdere Kaymakamı Çiftçi’nin 20 konutu olduğunu açıkladı. Sertel, “Tanık olarak hakim huzurunda olan kaymakam avukatın sorusu üzerine Aydın’da 20 apart konutunun olduğunu kendisi söyledi” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a geçtiğimiz Ekim ayında düzenlenen silahlı saldırının yargılamasında tanıklık yapan Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi’nin Aydın’da 20 konutunun olduğu öğrenildi.

Kaymakam Çiftçi için, “Bülent Tezcan'ın vurulması ile ilgili tanıklık yapan Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi'nin Aydın'da 20 konutu varmış. Allah arttırsın” ifadelerini kullanan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel Egedesonsöz’e konuştu.

KAYMAKAM KENDİSİ SÖYLEDİ!
Sertel, “20 tane apart konutu varmış. Emlakçı kiralarını topluyormuş. Bülent Tezcan’ın vurulması sırasında tanık olarak hakim huzurunda olan kaymakam, avukatın sorusu üzerine Aydın’da 20 apart konutunun olduğunu söyledi. Emlakçılık işlerinin de o vuran kişinin tanıdığı bir emlakçı tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Apart kiralarının para toplama işlemini o kişinin yaptığını ve 20 apart konutu olduğunu kaymakam kendisi söyledi” dedi.

HAKİM KAYMAKAM ÇİFTÇİ’NİN TANIKLIĞINI İSTEMİŞTİ
Tezcan'ı ayağından tabancayla vuran saldırgan Alparslan Sargın, olayın ardından Kuşadası'nda yakalanmıştı. Alparslan Sargın, ilk ifadesinde saldırıyı bilinçli olarak gerçekleştirmediğini, olayın aşırı derecede alkollü olması nedeniyle meydana geldiğini iddia etmişti. Aydın 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada hakim, Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi’nin tanık olarak dinlenmesine karar vermişti. Alparslan Sargın’ı Kuşadası’na götüren taksiyi temin ettiği ileri sürülen tutuksuz sanık İrfan Türkmen, daha önceki duruşmadaki ifadesinde ise olay sırasında Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi ile bir kafede oturduklarını açıklamıştı.

 

O SALDIRGANA TAHLİYE
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a yönelik silahlı saldırıdan yargılanan 3 sanıktan tek tutuklu olan Alparslan Sargın'nın ise şartlı tahliyesine karar verildiği öğrenildi.