GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Aralık 2021 Cuma 16:16

43 milyonluk kredi gündemde... Yetki istenecek!

Yeni yılın ilk meclis oturumunu gerçekleştirmeye hazırlanan Karşıyaka Belediyesi'nin gündeminde kredi ve bağış konuları yer alacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın belediyenin mali yapısını güçlendirmek için 43 milyon TL'lik kredi talebinin yer aldığı oturumda ayrıca Dr. Kamuran Merih Abidinoğlu’nun Karşıyaka Belediyesi'ne yapmak istediği Alaybey Mahallesi'ndeki kreş için 600 bin TL'lik şartlı hibesi de mecliste görüşülecek konular arasında yer alacak

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de son günlerde artan döviz kuru sonrası birçok belediye temel hizmetlerini yürütebilmek amacıyla borçlanmaya gitme kararı almaya devam ediyor.

Bu kapsamda 2022 yılının ilk meclis oturumunu gerçekleştirmeye hazırlanan Karşıyaka Belediyesi de 43 milyon TL'lik kredi kullanmak için meclis üyelerinden onay isteyecek.

Bu kapsamda Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediyenin görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak ve belediyenin mali yapısını güçlendirmek amacıyla İller Bankasından alınacak teminat mektubu karşılığı, İller Bankası dışındaki diğer bankalardan faiz hariç 43 milyon TL kredi kullanmak amacıyla meclis üyelerinden onay isteyecek.

ALAYBEY'DEKİ KREŞ İÇİN 600 BİN TL'LİK HİBE
Ocak ayı meclisinde ayrıca Dr. Kamuran Merih Abidinoğlu’nun Karşıyaka Belediyesi'ne yapmak istediği bağışta meclis gündemine gelecek. Belediye tarafından Karşıyaka Alaybey Mahallesi’nde yapılması planlanan kreşin inşaat sürecine katkı sağlamak için şartlı bağış teklifinde bulunan Abidinoğlu, teklifinin kabul edilmesi halinde Karşıyaka Belediyesi'ne 600 bin TL bağış yapmış olacak.