GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Nisan 2023 Çarşamba 18:05

400 otobüs kontak kapatacak... ESHOT'ta iş bırakma!

İZELMAN’da tıkanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden dolayı yarın, ESHOT, Eşrefpaşa Hastanesi acil, anaokulları, aş evleri ve itfaiye hariç büyükşehir belediyesi işçileri iş bırakacak. Öte yandan TİS bitene kadar fazla mesaiye kalmayacak ve hafta tatilinde çalışmayacak. Sendikanın aldığı karardan dolayı bin 200 araçlık ESHOT hattındaki 400’e yakın araç çalışmayacak.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZELMAN’da örgütlü Genel İş İzmir 1 ve 3 Nolu Şubeler ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ve belediye bürokratları devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanması üzerine sendika aldığı eylem kararı aldı. 

Bugün gerçekleşen temsilciler kurulunda alınan karara göre temsilciler kurunda çıkan karar doğrultusunda ESHOT, Eşrefpaşa Hastanesi acil, anaokulları, aş evleri ve itfaiye hariç yarın yarım gün iş bırakacaklar. 

Sabah 08.30'da sendika binası önünde toplanacak olan işçiler, Kültürpark'ta bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önüne yürüyecek ve buradan bir basın açıklaması yapacak. 

400 ARAÇ ÇALIŞMAYACAK
Ayrıca toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bitene kadar, ESHOT hat şoförleri yarından itibaren fazla mesaiye kalmayacak ve hafta tatilinde çalışmayacak. Sendikanın aldığı karardan dolayı bin 200 araçlık ESHOT hattındaki 400’e yakın araç çalışmayacak.

TİS SÜRECİ HAKKINDA
7 binin üzerinde işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinde geriye taban ücreti zammı, üçüncü enflasyon zammı ve işe devam teşvik primi gibi 4 madde kaldı. Dün gerçekleşen oturumlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 40’lık zam önerisini yüzde 42’ye çıkarmıştı ancak bu talep sendikacılar tarafından kabul görmemişti. 

Sendika yöneticileri ise yüzde 75’lik zam talebini yüzde 60’a kadar çekebileceklerini belirtti. Sendikanın son önerisi A Grubu için 500 TL, B Grubu için 520 TL, C Grubu için 540 TL ve D Grubu için 560 TL günlük yevmiye ücreti oldu. 

Öte yandan TİS görüşmesinde son 60 günlük süreç geçtiğimiz günlerde başladı. Bu süreçte taraflar anlaşmaya varacak ya da büyükşehirde çalışan binlerce işçi greve çıkacak.