GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Mayıs 2023 Çarşamba 12:40

40 yıllık düğüm çözüldü... İşte İnciraltı Planı!

İzmir gündeminde önemli bir yer tutan İnciraltı’nın planları belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya planların detaylarına dair açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu yaptığı açıklamada sürecin şeffaf bir şekilde ilerlediğini ve planlar hazırlanırken yerel yönetimler ve odalarla görüştüklerini belirtti.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Kasapoğlu ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Göztepe İnciraltı Amatör Branşlar Yerleşkesi tanıtımına katıldı. Tanıtımda yerleşkeye dair müjdeler verilirken İzmir kentinde önemli bir gündem olan İnciraltı planları da tanıtıldı.

AK PARTİLİ KAYA: İZMİR’E YAKIŞMAYAN BU GÖRÜNTÜYE KARŞI ÇALIŞMALAR YAPILDI
Kürsüye çıkan AK Partili Kaya, İnciraltı ve İzmir konusunda Bakan Kasapğlu’nun çalışmaları için teşekkür ederek, “Sayın bakanım siz daha İzmir’e gelmeden önceki dönemlerinizde İzmir’in tüm sokaklarına dokundunuz. Halı sahalar ile başladı ve İzmir’in kangreni haline gelen tesis ve stat konusunda çok güzel çalışmalar yaptınız, size şükranlarımı sunuyorum. İki stat ile o bölgeleri 7 gün 24 saat yaşam alanına çevirdiniz. İzmir’e geldiğinizde güç olmaya geldim dediniz ve Göztepe’ye bir altyapı tesisi konusunda eksiklikler olduğuna dair ifadeler kullandınız bugün bu güzel alanı Göztepe’ye kazandırmış oldunuz. Yetinmez dediniz, İnciraltı problemi vardı. Bu bölgede yaşayanlar kullanamadığı araziler vardı. Daha önce iki defa plan olmasına rağmen yerel yönetimler yüzünden iptal edilmişti. Yeni bir şehir merkezi ve planlama ile vizyonunuzu ortaya koymuş oldunuz. İzmir’e yakışmayan bu görüntüye karşı çalışma yaptınız. Bu sorunu çözmüş oldunuz. Daha büyük yatırımları sizlerle beraber buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

KASAPOĞLU: BU YERLEŞKE BİZİM ÖNCELİĞİMİZ, EN KISA ZAMANDA TAMAMLANMASININ TAHAHHÜDÜNÜ VERİYORUM
Kaya’dan sonra kürsüye çıkan Bakan Kasapoğlu, İzmir’in bir spor kenti olduğunu ve İnciraltı planlarına dahil olan bu yerleşkenin kent için önemine vurgu yaparak, “Böylesine anlamlı bir günde tarihi bir törende bir aradayız. İzmir için tarihi bir gün. İzmir’in sporu için özel bir gün. Bu güzel başlangıç hayırla tamamlansın. İzmir için her alanda bu güzel şehrin marka değerini yükseltmek en büyük hedefimiz. Bu şehir her açıdan çok güzel bir şehir. Hep birlikte bu güzel şehri daha yukarıya taşımak hepimizin görevi. Bu görev adına buradayız. İzmir ailesi olarak birlikte gerçekleştireceğiz. Heyecanlı ve mutluyuz. Burada iki ana müjdemiz var. İzmir’in en güzel yerlerinden biri İnciraltı. Bu konu için vekilim yıllardır çaba sarf ediyor. Kendisi var olsun. İzmir bir spor şehri. Kıymetli kulüpleri var. Her biri birbirinden kıymetli. Bu sporcuların en yakın şahidi oldum. Bugün amatör branşlar yerleşkesi bizim önceliğimiz. Pek çok branş ve yıldız için bu yolda yürüyecek pek çok sporcu yetişecek. İzmir bir spor şehri. Spor şehrimizi birlikte daha yukarılara taşıyacağız. Göztepe Amatör Sporlar Yerleşkesi’nin başlangıcını yerleştiriyoruz. Sporcularımız burada ev sahibi olacak. Burada yeni salonlarımız olacak. Olimpik bir havuzumuz olacak. Ampute takımlarımız için sahalar olacak. 3 adet tenis kortu olacak. Farklı aktivite mekanları yer alacak. Dolu dolu her an gençler ve sporcular için keyifli bir yaşam alanı olacak. En kısa zamanda tamamlanmasını temenni ediyorum, bunun tahhadüdünü veriyorum” dedi.

‘İNCİRALTI’NIN GELDİĞİ DURUM İZMİR’E YAKIŞMIYORDU’
İnciraltı planları hakkında müjdeleri sıralayan Bakan Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklerini aldıklarını belirterek, “Diğer müjdemiz var, dededen toruna intikal eden bir konu var. 50 yılın özlemini bugün burada gerçekleştiriyoruz. Maalesef bu bölgede yaşayan hemşehrilermiz çivi dahi çakamıyordu. Kaderine terk edilmiş bir bölgeydi. İzmir’e yakışmıyordu. Sizler adına önemli bir aşama aldı. İlk gün bu konu gündemimize geldi. Önemli bir problem olarak gördüm. Çevre Bakanı ile önemli çalışmalarda bulunduk, Cumhurbaşkanı’nın desteğini aldık. Bugün İzmir’in ufkunu yeniden başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

PLANLAMANIN İÇERİĞİNDE NELER VAR?
Planlamanın içeriğine dair bilgiler veren Kasapoğlu, şunları söyledi:

600 bin metrekare alan. Yeni bir kent alanı, eğitim ve spor alanları ile yeni bir vizyon. Sağlık turizmi için termal salonların da bulanacağı sağlık tesislerinin olacağı bir yer olacak. Yatay mimarinin olduğu alanda binalar 3 katı geçmeyecek. İzmir’in sağlık turizmi olması konusunda önünü açıyoruz. İnciraltı planları içerisinde spor tesisleri için ayırdığımız alanın da İzmir için önemli bir atılım olduğunu hissediyorum.

‘İZMİR’DEKİ DİĞER KULÜPLERE DE YER TAHSİSİ YAPILACAK, ODALAR VE YEREL YÖNETİMLER İLE GÖRÜŞTÜK’
Alanın planlaması konusunda şeffaf bir süreç yürüttüklerini belirten Kasapoğlu, “Bu alanda diğer kulüplere de yer tahsisi yapacağız.  Kapalı spor salonu müjdemizi de buradan paylaşıyorum. Çok özel bir salon olacak. Spor okulları da yer alacak. Tüm bunlar için ekip olarak diğer kurum ve kuruluşlarımızla süreci başlattık, talimatı verdik. Bu süreçleri el birliği ile yürüttük. Şeffaf bir şekilde yürüttük. Oda ve yerel yönetimlerden demokratik süreci tamamladık” dedi.

Bakan Kasapoğlu son olarak şunları söyledi:

Sporu birlikte yürüteceğiz. Yeni imkanlar ile genç sporcuların yanında olacağız. Bugün birlik ve beraberlik tablosu görüyorum. Bu yoldan sporcularımız yürüyecek, şanslı bayrağımızı onlar dalgalandıracak. Onlarla gurur duyacağız.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Planların açıklanacağı alanda İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, derneğin eski başkanı Ekrem Şen ve dernek üyeleri bu ana dair duygularını paylaştı. 40 yıldır bu anlamda mücadele ettiğini belirten Eski Başkan Şen gözyaşlarını tutamadı.

Dernek Başkanı Tayfun Karabulut ve dernek üyelerini duygularını şöyle paylaştı:

‘TÜM İZMİR BU PLANA SAHİP ÇIKSIN’
Karaaslan, "Çok mutluyuz. Sadece İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri için değil İzmir için düğün günü bugün. Çünkü İzmir'i gerçekten sağlık turizminde zirveye taşıyacak, ekonomik anlamda sıçrama yaratacak alanın planlanmasını bugün yaşıyoruz. İnanıyorum bugün İzmir için bir milat. Biz bunun için çok bekledik, çok mücadele ettik. Bu 50 yıllık bir sorun. 100 yıldır bu toprakların sahipleri olarak bugünleri görmekten çok mutluyuz. Bugünden sonra tek söyleyeceğimizi tüm İzmir'in bu plana sahip çıkmasıdır" dedi.

AKCEYLAN: HÜKÜMETİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Tuğba Akceylan: Biz Balçovalıyız,  50 yıldır mücadele ettik, babaannem görmedi, babam görmedi, ne yazık ki ağabeyim de göremedi, 2 sene önce vefat atti. Ben hükümetimize, Atilla Kaya vekilimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Bizi bugüne getiren Allah'a şükürler olsun.

ÖZDİRİK: HEP BİRLİKTE GÜZEL GÜNLER YAŞAYACAĞIZ
Refiye Özdirik: Öncelikle Atilla Kaya vekilimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürler. Nurlarda yatsınlar büyüklerimizin yerleri buralar, ağabeyimi kaybettim o da göremedi. Onların anısına bizler buradayız. Hep birlikte güzellikleri yaşayacağız.

KAŞGANLILAR: ALLAH'TAN ATİLLA KAYA VAR
Ülker Kaşganlılar: Biz senelerdir bu günleri görmek için çalıştık. Benim oğlum 3 yaşındaydı şu an 35 yaşında. O kadar sene uğraştık. Allah'tan Atilla Kaya gibi çalışkan, dürüst, düzgün, namuslu bir vekilimiz var. Cumhurbaşkanımıza ve Atilla Vekilimize sonsuz teşekkürler ediyoruz. Allah bizim başımızdan eksik etmesin.

ESKİ BAŞKAN ŞEN: "40 SENE MÜCADELE ETTİK"
İnciraltı Gelişim Derneği eski Başkanı Ekrem Şen: Çok mutluyuz. Yıllardır koştuk, Ankaralara gittik, elimizden ne geliyorsa her şeyi yaptık. Nasip bugüneymiş. İnşallah iyi olacak. Bugünlere geleceğimizi kesin görmüyorduk ama sonunda bunun olacağına inanıyorum. 40 senedir mücadele ettik.